|

Gurbetçilerin parasını rezidansta harcadılar

Kayseri'de, yurt dışında yaşayan gurbetçi vatandaşların hesaplarındaki yaklaşık 700 bin lirayı çeşitli yöntemlerle dolandırdıkları iddiasıyla 5 kişi yakalandı- Zanlıların, zimmetlerine geçirdikleri parayla lüks otomobiller alıp, rezidanslarda konakladıkları ortaya çıktı. Zanlılardan Ö.M.'nin HDP'li il yöneticisinin oğlu olduğu öğrenildi.

Yeni Şafak
17:14 - 1/04/2017 Cumartesi
Güncelleme: 17:17 - 1/04/2017 Cumartesi
AA
Zanlılar Kayseri'de gözaltına alındı.
Zanlılar Kayseri'de gözaltına alındı.

Kayseri'de, yurt dışında yaşayan gurbetçi vatandaşların banka hesaplarındaki paraları çeşitli yöntemlerle zimmetlerine geçiren 5 kişi gözaltına alındı.

İl Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, yurt dışında yaşayan vatandaşların banka hesaplarındaki paralarını güvenlik önlemlerini atlatarak, sahte belgelerle kendi hesapları üzerinden transfer eden ve menfaat temin edip, zimmet suçu işleyen kişilere yönelik çalışma başlattı.

700 bin lira dolandırdı
Düzenlenen operasyonda, gurbetçi vatandaşların yaklaşık 700 bin lirasını dolandıran ve bu paralarla rezidanslarda konaklayıp pahalı otomobil alan ve lüks içinde yaşayan şüphelilerden banka görevlisi Ö.A. ile Ö.M, K.G, C.Ş. ve E.C. gözaltına alındı.

Zanlılardan biri HDP il yöneticisinin oğlu

Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirilip adliyeye sevk edilen zanlılar, "Bankacılık Kanunu'na muhalefet", "Bilişim ve banka sistemi aracılığıyla nitelikli hırsızlık", "Resmi belgede sahtecilik" ve "Görevi kötüye kullanma" suçlarından çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Zanlıların, dolandırdıkları paranın tamamına yakınını harcadıkları belirtildi Bu arada zanlılardan Ö.M'nin HDP Kayseri il yöneticilerinden birinin oğlu olduğu öğrenildi.


#tutuklama
#gözaltı
#yurt dışı
7 yıl önce