|

Gurur kaynağı oluruz

Suriye’deki savaştan kaçıp Türk vatandaşı olan piyanist Tambi Asaad, “Benim gibi birçok Suriyeli insan var. Bunlar Türk vatandaşı olursa ülkenin gurur kaynağı olur. Ne kadar başarılı olursak da Türkiye’nin yaptığını karşılayamaz” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 10/07/2016 dimanche
Güncelleme: 00:02 - 10/07/2016 dimanche
Yeni Şafak

Suriye'deki iç savaştan kaçıp Türkiye'ye sığındıktan sonra ailesiyle birlikte Bursa'ya gelen ve Türk vatandaşı olan 'müzik dehası' Tambi Asaad, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın “Suriyelilere vatandaşlık” açıklamasıyla ilgili Yeni Şafak'a açıklamalar yaptı. Türk vatandaşlığına geçtikten sonra hayatında neler değiştiğini anlatan Asaad, “Türk vatandaşlığına geçmeden önce müzikle ilgileniyordum. Türk vatandaşlığına geçtikten sonra uluslararası festivallere, yarışmalara daha rahat katılıyorum. Yurtdışına gidip geliyorum. Türkiye Cumhuriyeti kimliğini aldıktan sonra benim için daha güzel şeyler oldu” diye konuştu.



KARŞILIĞINI HAYATIMIZ BOYUNCA ÖDEYEMEYİZ


Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın “Suriyelere vatandaşlık vereceğiz” açıklaması hayata geçirilirse Suriyeliler için güzel bir gelişme olacağını belirten Asaad, “Bu iyi niyete, iyi hareket ederek karşılık vermek gerekir, kötü karşılık vermek doğru olmaz” ifadelerini kullandı. Kendisi gibi Suriyeli birçok insanın olduğunu söyleyen Asaad, “Onlar eğer Türk vatandaşlığına geçerse bu ülkenin gurur kaynağı olur. Onların faydalı bir vatandaşlıkları olursa çok güzel işler çıkar. Zaten Suriyeliler Türkiye'nin yaptıklarından dolayı teşekkür etmek istiyor. Suriyelilere Türkiye'nin yaptığı iyilikleri, dünyanın başka hiçbir ülkesi yapmadı. Bu nedenle Türkiye vatandaşlığına geçen Suriyeliler ve geçecek Suriyelilerin başarıları bu iyilik karşısında çok küçük ve az kalacak. Ne yaparsak, ne kadar başarılı olursak da Türkiye'nin yaptığını karşılayamaz. Yaptığını hayatımız boyunca ödeyemeyiz” ifadelerini kullandı.



TÜRKİYE BUNU HAK EDİYOR


Türk vatandaşlığına geçenlerin gayretli çalışacağını ifade eden Asaad, bunun da sadece Türkiye'ye minnet borçlarını ödemek için yapılacağını belirtti. Kendisi için eğitimin çok önemli olduğunun altını çizen Asaad, “Şu an lise 4'e geçtim. Üniversitede konservatuara gideceğim ve mezun olduktan sonra genç piyanist olarak ülkem Türkiye'yi tanıtmak istiyorum. Türkiye'deki diğer piyanistler gibi sembol olmak istiyorum. Türkiye'nin adını iyi yerlere duyurmak, iyi yerlerde çıkarmayı hedefliyorum. Çünkü Türkiye bunu hak ediyor” dedi.



Devşirme değilim


Türk vatandaşlığına geçtikten sonra daha çok olumlu tepkiler aldığını söyleyen Asaad, “Ama bazı insanlar bunu devşirme olarak görüyor. Devşirme değilim. Suriye'den geldim ,Türkiye vatandaşı oldum ve Türkiye için iyi işler yapmak istiyorum” diye konuştu. Türk vatandaşlığına geçecek Suriyelilere ise Asaad, “Türkiye'ye teşekkür etmek için çok çalışmamız gerekir. Her zaman doğru yolda olmak lazım. Güzel işlere imza atarsak ülkemiz için daha iyi, daha güzel gelişmeler olur” mesajı verdi.


#Tambi Asaad
#Suriye
il y a 8 ans