|

Guterres ile Arakan zirvesi

ABD’nin başkenti Washington’dan New York’a geçen Başbakan Binali Yıldırım, bir dizi temasta bulundu.

Yeni Şafak ve
04:00 - 11/11/2017 Cumartesi
Güncelleme: 04:27 - 11/11/2017 Cumartesi
Yeni Şafak
Yıldırım, temasları kapsamında BM Genel Sekreteri Antonio Guterres ile BM Genel Merkezi’nde bir araya geldi
Yıldırım, temasları kapsamında BM Genel Sekreteri Antonio Guterres ile BM Genel Merkezi’nde bir araya geldi

Yıldırım, temasları kapsamında BM Genel Sekreteri Antonio Guterres ile BM Genel Merkezi’nde bir araya geldi. Guterres ile bölgesel ve küresel sorunları değerlendirdiklerini dile getiren Yıldırım, şunları söyledi:

BM HAREKETE GEÇMELİ

“Özellikle Türkiye’nin etrafında var olan istikrarsızlıkların doğurduğu sonuçların ve göçlerin, mülteci krizinin ortaya koyduğu yükün Türkiye tarafından ne kadar büyük bir fedakarlıkla karşılandığını Sayın Genel Sekreter ifade etti. Tabii bizim burada beklentimiz bütün Birleşmiş Milletlere üye ülkelerin bu yüke ortak olmaları. Ayrıca son zamanlarda Myanmar Rohingya Müslümanlarına yapılan etnik temizlik konusunda Birleşmiş Milletlerin daha aktif hareket etmesi ve uluslararası camiayı harekete geçirmesi gerektiğini ifade ettik ve ‘Bu konuda bir karar oluşturma yolu zorlanmalıdır’ dedik.” Yıldırım, ayrıca Kıbrıs, Libya, Irak, Suriye’deki çözüm süreci gibi konuları kapsamlı bir şekilde ele alıp değerlendirme fırsatı bulduklarını söyledi.

  • İŞ DÜNYASIYLA BULUŞTU
  • Yıldırım, Amerikan ekonomi dünyasının temsilcileriyle de biraraya geldi. Önce finans kuruluşu temsilcileriyle görüşen Yıldırım, ardından şirket yöneticileri ve yatırımcılarla bir araya geldi. Görüşmeye ABD’nin önde gelen şirketlerinden Pepsico, UPS, Coca Cola, GE Aviation, Motorola, Amazon, Citi Group, Deutsche Bank ve IBM gibi şirketlerin temsilcileri katıldı. Başbakan, New York’ta Musevi toplumu temsilcileri ile de bir görüşme yaptı.

Cumhuriyet’e dava

Başbakan Yıldırım ile oğulları, Cumhuriyet gazetesinde ve internet sitesinde yayımlanan haberlerle kişilik haklarına saldırıda bulunulduğu gerekçesiyle gazete aleyhine 500 bin liralık manevi tazminat davası açtı. Anadolu 24. Asliye Hukuk Mahkemesi’ne sunulan dilekçede, Binali Yıldırım için 250 bin, Erkam Yıldırım için 125 bin ve Bülent Yıldırım için 125 bin lira manevi tazminat talep edildi.

#Binali Yıldırım
#Antonio Guterres
#BM
#Arakan
6 yıl önce