|

Güvenliği sağlayacağız

AK Parti’nin 26. İstişare ve Değerlendirme toplantısında bakanlar ile milletvekillerinin sorularını cevaplayan Başbakan Binali Yıldırım, İdlib’i bölgenin kilidi olarak niteledi. Yıldırım, “Rusya ile birlikte çalışıyoruz. Fırat Kalkan’ından sonra İdlip’de de güvenliği sağlayacağız” dedi.

Yeni Şafak ve
03:00 - 9/10/2017 Pazartesi
Güncelleme: 02:21 - 9/10/2017 Pazartesi
Yeni Şafak
Başbakan Yıldırım, konuşma sırasında 'prompter'ın bir an hızlanması üzerine “Bu hızlandı” sözü salonda gülüşmelere sahne oldu.
Başbakan Yıldırım, konuşma sırasında 'prompter'ın bir an hızlanması üzerine “Bu hızlandı” sözü salonda gülüşmelere sahne oldu.

İdlib operasyonuyla ilgili partililere bilgi veren Başbakan Binali Yıldırım, bölgenin kilidinin İdlib olduğunu vurgulayarak, bu girişimin terör örgütlerinin önünü keseceğini söyledi. İdlib’te atılan adımın Türkiye-İran ve Rusya arasında Astana’da varılan mutabakatın sonucu olduğuna dikkat çeken Yıldırım, harekatın Türkiye'nin gücünü gösterdiğini vurguladı.

Başbakan Binali Yıldırım, AK Parti’nin 26.’ıncı İstişare ve Değerlendirme toplantısının son gününde basına kapalı yapılan oturumda Bakanlar Kurulu ile birlikte milletvekillerinden gelen soruları cevapladı. Milletvekillerinin İdlib harekâtı ile ilgili sorularını cevaplayan Başbakan Yıldırım, İdlib’te atılan adımın Türkiye-İran ve Rusya arasındaki Astana’da varılan mutabakatın bir sonucu olduğuna dikkat çekti.

ÖRGÜTLERİN ÖNÜ KESİLECEK

Perşembe akşamı başlayan İdlib operasyonuyla ilgili açıklamalarda yapan Başbakan Binali Yıldırım, operasyonun terör örgütlerinin önünü keseceğini söyledi. Yıldırım, İdlib’in bölgenin kilidi olduğunu söyledi. Yıldırım, “Rusya ile birlikte çalışıyoruz. Az düşman çok dost demiştik. Rusya ile aramızdaki sorunları giderdik. Fırat Kalkan’ından sonra İdlib’te de güvenliği sağlayacağız” dedi. Edinilen bilgilere göre Başbakan Yıldırım şunları söyledi:

İDLİB HAREKÂTI TÜRKİYE’NİN
GÜCÜNÜ GÖSTERİYOR

“El Bab operasyonuyla başarısını ispatlayan Türkiye, şimdi İdlib için yeni bir adım atıyor. El Bab bölgenin kapısıydı, Hatay, Halep, Lazkiye ve Hama arasındaki stratejik konumuyla dikkat çeken İdlib ise bölgenin kilidi. İdlib’in güvenliğinin sağlanması 2011’den beri süren Suriye krizinde nihai çözümün önünü açabilecek yeni bir aşamayı ifade ediyor.”

İKİNCİ BİR PARÇALANMAYA
TABİ TUTULMAK İSTENİYOR

“Çevremizdeki sorunların kaynağı bellidir. Bölge böl parçala taktiğiyle Sykes-Picot’tan sonra ikinci bir parçalanmaya tabi tutulmak isteniyor. İdlib harekatıyla hem terör örgütlerinin önü kesilecek hem de yeni bölünmelerin önü kapanacak. Türkiye bölgedeki gücünü Suriye’de kalıcı bir siyasi çözümün sağlanması için kullanıyor. İdlib herakatı Türkiye’nin Suriye masasında vazgeçilmez olduğunu ve bölgesel güç olduğunu bir kez daha ortaya çıkardı.”

KAYNAĞINI KURUTUYORUZ

“Terörle mücadeleyi hatt-ı müdafaa yoktur sath-ı müdafaa vardır anlayışıyla sürdürüyoruz. PKK’nın kaynağını kurutuyoruz. Bu sadece sınırlarımız içinde değil dışındaki da devam edecek.”

SEBEBİ BİZ DEĞİLİZ

“AB ile iyi ilişkileri geliştirmek için her dürüst çabayı gösteriyoruz. İlişkilerimizin kötü olmasının sebebi biz değiliz. İslamafobi ve Türk karşıtlığıdır. Kuzey Irak’taki referandumu meşru görmüyoruz. Buradaki statü değişikliğini milli güvenliğimiz için tehdit.”

“Bu teşkilatlar 12 seçimi de alnının akıyla başarıyla gerçekleştirildi. Sadece son dört yılda 5 seçim kazandı.”

TEK TEK HESAP VERİYORLAR

15 Temmuz hain darbe girişimi ve ardından yaşananlara değinen Yıldırım’ın FETÖ’cülerin adalet önünde tek tek hesap verdiği, terör örgütleriyle mücadelede milletten güç alındığına işaret ettiği kaydedildi. Yıldırım’ın, terör örgütleriyle mücadele ederken mağduriyetlerin önüne de geçmeye çalıştıklarını, OHAL inceleme komisyonunun göreve başladığını ve dünyada Türkiye gibi birden fazla terör örgütüyle mücadele eden başka bir ülkenin olmadığını kaydettiği belirtildi. 

Milletvekillerine
TEOG brinfingi

Kampın basına kapalı bölümünde vekiller bürokratlara duydukları rahatsızlıkları dile getirdi. Bakanlar da bu konuda bürokratlarını uyaracaklarını belirtti. Diğer yandan vekillerin TEOG’u gündeme getirmesinin ardından Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz önümüzdeki günlerde vekillere yeni sistem hakkında bilgilendirme yapacağı öğrenildi. Kampta 39 vekilin soru sorduğu belirtildi.

  • Vekiller sorunlarını ilk elden iletti
  • *Erdoğan, kamp boyunca milletvekilleriyle özel birerli ikişerli görüşmeler yaptı.
  • *Vekiller Erdoğan'a hem bölgelerinde ki sorunları hem de kongrelerle ilgili görüşlerini iletti.
  • *AK Parti’nin istişare kampı yine renkli görüntülere sahne oldu.
  • *Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak ile Adalet Bakanı Abdülhamit Gül masa tenisi oynadı.Keyifli geçen oyun da sayıları Berat Albayrak aldı.
  • *Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak ve milletvekilleri de akşamı halı sahada geçirdi. Oynanan maç 4-4 berabere kaldı.
  • *Kampın son günü yağan yağmur basın mensuplarına zor anlar yaşattı.
  • *Basın, otel önünde kendileri için kurulan 2 çadırda kampı takip etti.
  • *100 basın mensubunun rahat etmesi için AK Parti Tanıtım ve Medya Başkanlığı tarafından çay-kahve ile kumanya servisi yapıldı.
  • *Başbakan Yıldırım, konuşma sırasında 'promter'ın biran hızlanması üzerine “Bu hızlandı” sözü salonda gülüşmelere sahne oldu.

#İdlib
#Binali Yıldırım
#Afyonkarahisar
7 yıl önce