|

Güvenlik korucuları için yemin töreni düzenlendi

Osmaniye'de 150 güvenlik korucusu, İl Jandarma Komutanlığı'nda düzenlenen törenle yemin ederek görevlerine başladılar

Yeni Şafak
18:33 - 28/03/2017 Salı
Güncelleme: 19:04 - 28/03/2017 Salı
IHA
Yemin eden korucular
Yemin eden korucular

Osmaniye'de düzenlenen yemin töreninde 150 güvenlik korucusu yemin ederek göreve başladı. Törene çok sayıda rütbeli asker, belediye görevlileri, il emniyet müdürlüğü yetkilileri ve valilikten çok sayıda katılım gerçekleşti.




Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan törende güvenlik korucuları yemin ettiler.



Yemin töreninin ardından güvenlik korucuları adına konuşma güvenlik korucusu Mustafa Delikişi, vatan hizmetinde verilecek her türlü görevi üstleneceklerine ve bu uğurda seve seve canlarını feda edeceklerine dair namus ve şeref sözü verdiklerini belirtti ve sözlerine şöyle devam etti:



  • “Hürriyet ve bağımsızlığımızın, toprak bütünlüğümüzün temelini oluşturan laik, demokratik ve sosyal bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti'nin inançlı, kararlı ve her an göreve hazır olarak milletimizin emrinde yurdumuzun emniyet ve asayişi sağlayacak ve vatan hainlerine karşı mücadele edeceğiz"

Törende konuşan İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Metin Düz, Osmaniye'de 150 güvenlik korucusunun bugün ettikleri yemin ile göreve başlayacağını belirterek şunları söyledi:



  • “Türkiye Cumhuriyeti sizlerin sarsılmaz omuzlarında daima yükselecek ve bayrağımız, kutsal vatan toprakları üzerinde ebediyete kadar dalgalanmaya devam edecektir. Başınız daima dik olsun. Çünkü sizler mazisi şan ve şerefle dolu Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin evlatlarısınız. Görevinizi yerine getirmek için muhtaç olduğunuz kudretin damarlarınızdaki asil kanda mevcut olduğunu asla unutmayınız"

Güvenlik korucularının yemin töreninde bulunmaktan mutluluk duyduğunu ifade eden Osmaniye Valisi Kerem Al sözlerine şunları ekledi:



  • “İnanıyorum ki, bugün görevine başlayan 150 güvenlik korucumuzla ilimizin güvenlik standardı daha üst seviyelere çıkacak; araziyi bilen güvenlik korucularımız, jandarma ve emniyet mensuplarımızla birlikte, bizlere güç katacak, özellikle terörle mücadele konusunda gücümüzü artıracaktır. Göreve başlayan arkadaşlarımıza başarılar diliyorum. Başarılı olacaklarına yürekten inanıyorum. Amanoslar'da terör duymak istemiyoruz. İnşallah en kısa sürede bunu sonlandıracağız. Sizlere güveniyoruz. Çünkü araziyi en iyi sizler biliyorsunuz"
#Osmaniye
#Korucu
#Yemin
7 yıl önce