|

Hablemitoğlu davası sil baştan

Hablemitoğlu davasında, bütün deliller tekrar incelemeye alındı. Soruşturma kapsamında Necip Hablemitoğlu'nun eşi de 6,5 saat ifade verdi.

Yeni Şafak
04:00 - 30/09/2016 Cuma
Güncelleme: 08:07 - 30/09/2016 Cuma
Yeni Şafak

Ankara Üniversitesi öğretim üyesi Doç. Dr. Necip Hablemitoğlu'nun, 18 Aralık 2002'de uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetmesine ilişkin soruşturmada, eşi Şengül Hablemitoğlu'nun ifadesine başvuruldu. Şengül Hablemitoğlu, dün öğle saatlerinde avukatı Ersan Barkın ile geldiği Ankara Adliyesinde, Cumhuriyet Başsavcıvekili Necip Cem İşçimen'e ifade verdi.



YENİDEN İNCELENİYOR


Hablemitoğlu, yaklaşık 6 buçuk saat süren ifade işleminin ardından yaptığı açıklamada, “çok umutlu" olduğunu söyleyerek, “14 yıl sonra bir savcımız var ve bizim süreç içinde karşılaştığımız birtakım şeyleri değerlendirme fırsatı bulduk" dedi.



FETÖ ARAŞTIRILIYOR


"FETÖ, ifadenizde gündeme geldi mi?" sorusu üzerine Hablemitoğlu, "İfademde gündeme gelmedi ama bu araştırılıyor zaten. Bir kere, soruşturmanın hiç yürümemesi yönünde bakılıyor. Bir şekilde karartılma var." ifadelerini kullandı. Avukat Barkın ise, 14 yıl sonra bir cumhuriyet savcısının, soruşturmanın tamamına hakim şekilde, savcılık zekasıyla sorular sorduğunu belirterek, “Deliller yeniden toplanıyor. Çünkü bu ülkede var olan örgüt (FETÖ) Hablemitoğlu suikastına nasıl göz yumduysa, soruşturmayı da bilerek karartmış olabilir. Dolayısıyla telefon ve HTS kayıtları, kovanlar, şunlar bunlar, savcılık tarafından yeniden tetkik ediliyor" diye konuştu.


#Necip Hablemitoğlu
#Şengül Hablemitoğlu
8 yıl önce