|

Hac Allah’a giden yoldur

Eyüp’te bulunan Bahariye Mevlevihanesi’nde hacı adaylarıyla biraraya gelen İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz kutsal topraklarda yapılması gerekenleri anlattı. Yılmaz, “ Hac Allaha giden yoldur. Hac ibadetini tamamlayan kişi doğduğu ilk gün gibi günahlarından arınmış olacaktır” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 9/08/2017 Çarşamba
Güncelleme: 02:04 - 9/08/2017 Çarşamba
Yeni Şafak
Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz
Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz

Hac farizasını yerine getirmek için milyonlarca hacı adayı kutsal topraklara gitmek için yola çıkmaya devam ediyor. Eyüp’te bulunan Bahariye Mevlevihanesi’nde hacı adaylarıyla bir araya gelen İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz kutsal topraklarda yapılması gerekenleri anlattı. Hac ibadetinin İslam’ın beş şartından biri olduğunu söyleyen Yılmaz, “ Hac ibadeti Allaha ulaşan en önemli kapılardan bir tanesidir. Sizler bir milyon 800 bin kişi arasından seçilmiş kişilersiniz. Bu bir aylık dönem içerisnde uykumuzdan ve tüm dünyevi faaliyetlerimizden uzaklaşarak kendimizi Allah’a yöneltmeliyiz” dedi.

YENİDEN DOĞACAĞIZ

Rabbimizin davetini verimli bir şekilde geçirmemiz gerektiğini söyleyen Yılmaz, “Hac İslam’ın en son farz olan ibadetidir. Hac ibadetimizde yapacağımız duaları Allah geri çevirmeyecektir. Milyonlarca hacı adayı aynı anda namazlarını kılıp aynı anda Allah’a yakaracaktır. Bu muhteşem buluşma ömürde bir kez farzdır. Orada bir kez bulunan insan doğduğu ilk gün gibi tertemiz olacaktır. Hac’da insan oğlunun sahip olduğu değerlerin yüceltilmesi adına çok önemli imkanlar sunuluyor. İhram dediğimiz, kefeni andıran libaslarımızla adeta öldükten sonra yeniden yaratılan halimizle ölümü ve ölüm ötesini yaşayarak kendimizi ölüme ve ölüm ötesine hazırlamış olacağız. Özellikle Kabe’yi tavaf sırasında, ayağınıza basan kişilere öfkelenmeyin. Allah salimen gitmeyi nasip eylesin” diye konuştu.

  • İhram imanın kontrolüdür
  • İhrama girdiğimiz zaman irade eğitimine tutulduğumuzu söyleyen Yılmaz, “ İhram giydiğimizde bir çok konuda kendimizi kontrol altına alacağız. Hiçbir canlıya zarar vermeyeceğiz. İmanımızı kontrol altına almış olacağız. Allah bize bunu emretmektedir. İçinizden diyebilirsiniz nasıl kontrol altına alacağız diye. O kutsal beldeyi gördüğünüzde kendinizden geçeceksiniz ve o huzurlu ortamda siz istemeseniz bile Allah size şuur nasip edecektir” şeklinde konuştu.
#Hac
#Türkiye
#Hasan Kamil Yılmaz
7 yıl önce