|

Hac'da ek kontenjan savaşı

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Bardakoğlu, daha fazla Türk hacı adayının kutsal topraklara gidebilmesi için çalıştıklarını söyledi. Bardakoğlu, "Ek kontenjan alabilmek için çabalıyoruz" dedi.

İha
00:00 - 7/11/2007 Çarşamba
Güncelleme: 13:07 - 7/11/2007 Çarşamba
Yeni Şafak
Hac'da ek kontenjan savaşı
Hac'da ek kontenjan savaşı

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Bardakoğlu, Antalya'da İl Müftüleri toplantısına katıldıktan sonra Isparta'ya geldi. Hac kayıtlarına ilişkin açıklamada bulunan Bardakoğlu, "ek kontenjan alabilmek için çabalıyoruz" dedi.

Antalya'da yapılan İl Müftüleri toplantısının ardından Isparta'ya gelen Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu, Isparta Valisi Şemsettin Uzun'u ziyaret etti. Isparta'ya gelememekten dolayı mahcupluğunu dile getiren Bardakoğlu, Antalya'da il müftüleriyle yaptıkları toplantı vesilesiyle hemen Isparta'ya geldiğini ve burada vatandaşlarla görüşüp, konuşup ortak aklı, ortak duyguları güçlendirmek istediğini ifade etti.

Ülke genelinde Stratejik Gelişim Planı uyguladıklarını ve şu an eğitimin ve programının yürüdüğünü söyleyen Bardakoğlu, hac konusunu da değinerek şöyle konuştu: "Hacca gidebilmek için 600 bin kişi sırada bekliyor. Biz 70 bin kişilik bir kontenjan aldık. İlave kontenjan alabilmek için bakanlarımız bu konuyla ilgileniyor. Ek kontenjan alındıkça sıra yürüyor ama 500 binden fazla insanımız hala bekliyor."

AVRUPA'DAKİ HACILARIN YARISINA VİZE VERİLDİ

Avrupa'daki 16 bin civarındaki hacının sadece yarısına vize verildiğini ve diğer yarısı için umutlarının sürdüğünü belirten Bardakoğlu "İlgili bakanlarımız devrede, bizler devredeyiz. Ama geciktikçe programın aksama ihtimali yükseliyor. Hac zorlukları bazen hiç gitmeden başlıyor" dedi.

Sözleşmeli personel ile ülke çapında 13-14 bin civarında olan kadrosuz camiyi kapattıklarını ve şu an yaklaşık 2 bin caminin kaldığını söyleyen Bardakoğlu, sevindirici hususun; kadro konusu ve Diyanet'in herhangi bir talebi olduğu zaman bütün siyasi partilerin ve bütün bürokratların ortak bir anlayışla destek verdiğini ifade etti. Camilerin herkesin camisi olduğunu anlatan Bardakoğlu, eksikliklerin 2008 yılında tamamlanacağını söyledi.

İNSANA ÖNEM VERİYORUZ

Taştan, topraktan, tuğladan ziyade insana ağırlık verdiklerini anlatan Bardakoğlu, "Binalarımız yeterli olduğu sürece inşaattan ziyade o inşaatın içini dolduran insan kaynağına, yeni neslin iyi eğitim almasına önem veriyoruz. Artık şeffaf ve katılımcı bir yönetim anlayışı egemen olduğu için birinde konuşacağız ve onda anlaşacağız" diye konuştu.

Bardakoğlu, daha sonra bir toplantıya katılmak üzere Isparta Belediyesi Kültür ve Düğün Salonuna gitti. Bardakoğlu'nun konuşmasının ardından toplantı basına kapalı devam etti.

16 yıl önce