|

'Haçlı Seferi' sözü bilinç altı ifadesi

SP Genel Başkan Yardımcısı psikiyatrist Prof. Bekaroğlu, Bush'un 'Haçlı Seferi'nden bahsetmesini "bilinçaltındaki duyguların yansıması" diye değerlendirdi.

Yeni Şafak
00:00 - 19/09/2001 Çarşamba
Güncelleme: 17:36 - 27/09/2016 Salı
Yeni Şafak

ABD Başkanı Bush'un 'Haçlı Seferi'nden bahsetmesi tartışma ve tepkilere neden oldu. Psikiyatrist olan SP Genel Başkan Yardımcısı Prof. Mehmet Bekaroğlu, "Bush'un açıklaması gaftan daha çok bilinçaltındaki duyguların dışa yansımasıdır" dedi. AK Parti Genel Başkan Yardımsı Yaşar Yakış ise, "Böyle bir dönemde duygusal tepkilerden kaçınılması gerekir" diye konuştu.



Teröre karşı "Haçlı Seferi" başlatıklarını açıklayan Başkan Bush, daha sonra açıklamasının yanlış anlaşıldığını belirterek, "mücadele, kampanya" demek istediğini açıkladı. Bush, sözlerini düzeltmek için Washington'daki İslam Merkezi'ni ziyaret ederek, "Bunun dinler arası savaş olarak anlaşılmaması gerekir" dedi.




Psikiyatrist gözüyle


SP'li Bekaroğlu, Bush'un açıklamasının gaf olmadığını belirterek, "Bu açıklama gaf olarak veya 'yanlış anlaşıldım' diyerek geçiştirilemez. Bush bilinçaltındakini su yüzüne çıkartmıştır. Bush'un temsil ettiği kanat, özgürlüklerin daraltılmasını savunan şahinler kanadıdır. Bu nedenle böyle bir açıklama yapması şaşırılacak bir olay değildir. Bu ruhtaki insanlar düşmanları olmaksızın varolamazlar. Düşmanlarına karşı sertleştikleri ölçüde kendilerinin var olduklarını düşünürler" diye konuştu.



AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve eski Büyükelçi Yaşar Yakış ise "İslam ülkelerinde 'cihat' kelimesi savaş anlamından çok 'kararlılık' anlamında kullanılır. Bush'un da bu kelimeyi bu anlamda kullandığına inanıyorum. Ancak kritik ortamda bu kelimenin kullanılmaması gerekirdi. Bush bilinçaltındakini ifade etmiş olabilir" dedi.




SP: Mossad ve CIA'da köstebek var


Saadet Partisi Grup Başkanvekili Veysel Candan, ABD'ye yapılan saldırı konusunda, "Bu olay MOSSAD, FBI ve CIA içerisindeki köstebeklerin işbirliği ile yapılmıştır" dedi. TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, teröre terörle cevap verilmesinin yanlış olduğunu belirten Candan, ABD Başkanı Bush'un açıklamalarında yer verdiği "haçlı seferi" benzetmesinin de ABD'nin kendi çöküşünü hazırlayacağını ifade etti. Veysel Candan, şöyle konuştu: "Bush'un açıklamasında teröristlerle ilgili söylediği (ya ölü ya diri) sözü devlet adamı mantığı olamaz. Olsa olsa kovboy kafası olur. Her şeyden önce müslümanların toptan suçlanması yanlıştır. Bu tip anlayış dinler çatışmasına çanak tutar. Savaşı hukukileştirme gayreti vardır. Bir hava harekatı yapılırsa bu bize göre bu yargısız infaz anlamına gelir."



#Mehmet Bekaroğlu
#Saadet Partisi
#'Haçlı Seferi'
#Mossad
#CIA
23 yıl önce