|

Hainler binbaşı şehit etti

PKK’lı teröristler Malazgirt Jandarma Komutanı Binbaşı Arslan Kulaksız’ı, özel aracında çapraz ateşe tutarak şehit etti. Kulaksız’ın araçta bulunan eşi kolundan yaralanırken, kızı yara almadan kurtuldu.

Yeni Şafak
04:00 - 28/07/2015 Salı
Güncelleme: 00:55 - 28/07/2015 Salı
Yeni Şafak

Muş'un Malazgirt İlçe Garnizon Komutanı Jandarma Binbaşı Arslan Kulaksız uğradığı silahlı saldırı sonucu ağır yaralı olarak kaldırıldığı hastanede şehit oldu. PKK'lı teröristler tarafından düzenenlen hain saldırı, dün 19.20'de ilçenin mezarlığı yanında meydan geldi. Binbaşı Kulaksız, eşi Sibel Kulaksız ve kızı ile birlikte mesai bitiminde evlerine gittikleri sırada otomobilleri arıza yaptı. Otomobilden inen Kulaksız, aracını kontrol ettiği sırada kendisini takip eden 2 araç tarafından çapraz ateşe tutuldu.



ÇAPRAZ ATEŞE TUTULDU


Teröristler olay yerinden kaçarken, Binbaşı Kulaksız ağır, eşi ise hafif yaralandı. Yaralılar bölgeye sevk edilen ambulanslarla Malazgirt Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Hastanede ameliyata alınan Binbaşı Kulaksız kurtarılamayarak saat 22.30'da şehit oldu. Kulaksız'ın kızının sağlık durumunun iyi olduğu ancak eşinin saldırıda kolundan yaralandığı belirtildi. Olay sonrası bölgeye çok sayıda takviye ekip sevk edildi. Güvenlik güçleri, ilçeye giriş çıkışlarda güvenlik önlemlerini arttırarak araçları tek tek kontrol ediyor.



ERDOĞAN'DAN TAZİYE


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kulaksız'ın şehadeti nedeniyle Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel'e taziye dileklerini iletti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, saldırıyla ilgili olarak Muş Valisi Vedat Büyükersoy'dan da bilgi aldı. Erdoğan, şehit binbaşının saldırıda yaralanan eşi Sibel Kulaksız ile de bir telefon görüşmesi yaparak, geçmiş olsun ve başsağlığı dileklerini iletti.



ADİCE VE KALLEŞÇE


Genelkurmay Başkanlığı, hain saldırıyla ilgili açıklama yaptı. Açıklamada şunlara yer verildi: "Hunharca, adice ve kalleşçe gerçekleştirilen bu saldırıyı şiddetle kınıyor, şehidimize Allah'tan rahmet, şehidimizin değerli ailesine ve Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımıza başsağlığı ve sabırlar diliyor, saldırıda yaralanan eşine de acil şifalar temenni ediyoruz."


#Binbaşı Arslan Kulaksız
#şehit cenazesi
#pkk
#Necdet Özel
9 yıl önce