|

Hainler kışı göremedi

Yurt içi ve yurt dışında düzenlenen operasyonlarla, kış üslenmesine hazırlanan PKK’ya ağır darbe vuruldu. Sonbahardaki 2.5 aylık dönemde, aralarında kırmızı, mavi ve gri kategoride yer alan birçok ismin de bulunduğu 574 terörist etkisiz hale getirildi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 17/11/2017 Cuma
Güncelleme: 05:34 - 17/11/2017 Cuma
Yeni Şafak
Güvenlik güçleri, PKK mensuplarına karşı kararlı mücadelesini sürdürüyor.
Güvenlik güçleri, PKK mensuplarına karşı kararlı mücadelesini sürdürüyor.

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) personeli başta olmak üzere tüm güvenlik güçleri, ülkenin barış ve huzur ortamını bozmayı hedefleyen, çocuk, genç ve yaşlı ayırt etmeksizin saldırılar düzenleyen terör örgütü PKK mensuplarına karşı kararlı mücadelesini sürdürüyor. Şehir merkezi ya da kırsal demeden gece gündüz PKK’lı teröristlerin peşini bırakmayan, haftalarca arazide kalan güvenlik güçleri, kış üslenmesine hazırlanan örgüte yönelik sonbaharda yoğun operasyonlar gerçekleştirdi.

2.5 AYDA BÜYÜK DARBE VURULDU

PKK’ya yurt içi ve dışında hava ve kara operasyonlarıyla karşılık verildi. Kış ve yaz aylarında kırsalı PKK’ya dar eden güvenlik güçleri, sonbahar döneminde de kararlılıkla yürütülen operasyonlarla terör örgütü PKK’ya ağır darbe indirdi. İki buçuk aylık sonbahar döneminde yurt içi ve dışındaki operasyonlarda 574 terörist etkisiz hale getirildi. PKK ve örgütün gençlik yapılanmasına yönelik düzenlenen operasyonlarda gözaltına alınan 709 zanlıdan aralarında avukatların da bulunduğu 366’sı tutuklandı.

  • Arananlar listesi azaldı
  • Sonbahardaki 2.5 aylık dönemde, “aranan teröristler listesi”nde kırmızı, mavi ve gri kategoride yer alan örgütün birçok sözde sorumlusu da etkisiz hale getirildi. Tunceli’de etkisiz hale getirilen “Yılmaz Amed” kod adlı Bayram Yılmaz, “Savaş” kod adlı Hamza Güler, “Sema” kod adlı Besna Kartal, “Tolhildan” kod adlı Ejder Yücedağ, “Medya Derik” kod adlı Remziye Bağırtan’ın gri kategoride yer aldığı anlaşıldı. Mardin’de etkisiz hale getirilen “Rubar Quser” kod adlı Şerif Başboğa’nın da mavi kategoride bulunduğu ortaya çıktı. Şırnak Bestler-Dereler’deki operasyonda da kırmızı listedeki “Gülbahar” kod adlı Hülya Eroğlu öldürüldü.
#PKK
#Operasyon
6 yıl önce