|

Hainler tek tek ayıklanacak

Adalet Bakanı Bozdağ, “Darbe teşebbüslerinin bir daha tekrar etmemesi için Türkiye adımlarını kararlılıkla atmaya devam edecektir. FETÖ veya bölücü terör örgütü mensupları devletin içinden tek tek ayıklanacak. Kimsenin şüphesi olmasın” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 1/10/2016 Cumartesi
Güncelleme: 00:49 - 1/10/2016 Cumartesi
Yeni Şafak

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, cezaevindeki hükümlü ve tutukluların ürettiği ürünlerin sergilendiği “Ankara 13. İşyurtları Ürün ve El Sanatları Fuarı”nın açılışında konuştu. Bozdağ, FETÖ'nün 15 Temmuz'da gerçekleştirdiği darbe girişimi sonrası başlayan operasyonlarla ilgili eleştirilere cevap verdi. Devletin kendisine ihanet edenleri çalıştırmak zorunda olduğunda, devlet olma vasfını muhafaza edemeyeceğini belirten Bozdağ, devletlerin sadakatlerinden şüphe ettikleri kamu görevlileriyle çalışmak zorunda olmadığını vurguladı. Bu konuda Türkiye'nin adımlarını atmaya kararlılıkla devam edeceğini belirten Bozdağ, FETÖ veya bölücü terör örgütü mensuplarının devletin içinden tek tek ayıklanacağını, hiç kimsenin endişesi olmaması gerektiğini söyledi.



ADALET TECELLİ EDECEK


Devlete değil, terör örgütlerine sadakati olanların devlet hizmetinde asla istihdam edilmeyeceğinin altını çizen Bozdağ, “Bu ülkeye ve bu millete ihanet edenler endişe etsin. Hak yerini eninde sonunda bulacak, adalet doğru biçimde tecelli edecek, haklıyla haksız adaletin terazisinde tartılarak en doğru şekilde birbirinden ayrılacaktır. Teröre bulaşmamış, terör örgütlerine destek vermemiş, darbeye karışmamış olan insanlarımızın herhangi bir tereddüt veya endişeye düşmelerine mahal yoktur” dedi.



YALANCILARIN ŞAHI


Bozdağ, şunları söyledi: “Türkiye'de darbe teşebbüslerinin bundan sonra da tekrar etmemesi için kamudaki ayıklama, bazı devlet kurumlarının yeniden yapılandırılması, Ankara dışına bazı yapıların nakledilmesi ve benzeri pek çok tedbir alındı bundan sonra da gerekli tedbirler ihtiyaç duyulduğunda kararlı şekilde alınmaya devam edecektir.” FETÖ'nün kara propagandaya başladığına dikkati çeken Bozdağ, “Fetullah Gülen yalancıların, müfterilerin şahıdır ve onunla beraber hareket edip milletimizi aldatanlar da hakeza öyle” diye konuştu.



CHP TUTUMUNU GÖZDEN GEÇİRSİN


CHP'nin, KHK'lar için Anayasa Mahkemesi'ne gitmesini de değerlendiren Bozdağ, “Anayasa'da olağanüstü hal ve sıkıyönetim hallerinde çıkartılan Kanun Hükmünde Kararnameler'in şekil ve kıstas bakımından Anayasa'ya aykırılığı iddiasıyla Anayasa Mahkemesi'ne başvurulamaz. Kamu düzeni ortadan kalkarsa Anayasa'yı uygulama imkanı da ortadan kalkar. CHP bu tutumunu yeniden gözden geçirmelidir. ” dedi.



OHAL ihtiyaç olduğu için uzatılıyor


Milli Güvenlik Kurulunun (MGK) olağanüstü halin uzatılmasına yönelik tavsiye kararına ilişkin Bozdağ, “Olağanüstü halin üç ay daha uzatılması kararı alındı, ihtiyaç vardı da alındı bu karar. Çünkü üç ayda siz devletin içindeki bu Fetullahçı Terör Örgütü yapısını ayıklama imkanına sahip değilsiniz. Üç ayda bitirdiğinizde bu sefer, 'bu kadar insanı ne zaman incelediniz, ne zaman değerlendirdiniz?'... Onun için yapılan işlerin sağlıklı olması, hataya düşülmemesi, kararların doğru olması için de bu zamana ihtiyacımız var. Öngöremediğimiz başka uyuyan tehlikeler, tehditler varsa ona karşı da teyakkuz halinin devam ettirilmesi için de buna ihtiyacımız var. Demokrasimizin, hukuk devletimizin, insanlarımızın özgürlüklerinin korunması bakımından da bizim buna ihtiyacımız var” dedi.


#Bekir Bozdağ
#CHP
#FETÖ
8 yıl önce