|

Hainlere hareket alanı kalmayacak

Sur, Cizre, Silopi ve Nusaybin’de yoğunlaşan operasyonların tamamlanmasında hedef tarih 21 Mart olarak belirlendi. Bu tarihe kadar PKK’nın şehirlerdeki eylem gücü kırılarak terör örgütünün Nevruz kutlamalarını şehir ayaklanmaları için istismar planının önüne geçilecek.

Yeni Şafak ve
06:00 - 11/01/2016 Pazartesi
Güncelleme: 04:01 - 11/01/2016 Pazartesi
Yeni Şafak

Terör örgütüne yönelik Diyarbakır Sur, Mardin Nusaybin ve Şırnak Cizre ile Silopi'de başlatılan operasyonların 21 Mart'ta bitirilmesi hedefleniyor. Bu tarihe kadar PKK'nın şehirlerdeki eylem gücü kırılarak terör örgütünün Nevruz kutlamalarını şehir ayaklanmaları için istismar planının geçilmesi planlanıyor. Halen bölgede hendekler, el yapımı patlayıcılar, bubi tuzakları gibi örgütün çok sayıda yeni tuzaklama yöntemini bertaraf eden güvenlik güçlerine karşı en büyük tehdidin keskin nişancılar olduğu öğrenildi.



HDP'NİN PLANI BOZULACAK

Keskin nişancıların da etkisiz hale getirilmesinin ardından üç ildeki operasyonlar tamamlanacak. Temmuz ayından bu yana yürütülen operasyonlarda terör örgütü PKK, Şemdinli ve Çukurca arasında Oramar Tepe ve İkiyaka Dağları'nın temizlenmesiyle kırsalda saldırı yapamaz hale geldi. Örgütün mağaraları, silah ve mühimmat depoları imha edildi, barınakları dağıtıldı, kışlık malzeme depoları yerle bir edildi, örgüt üyelerinin Türkiye'ye giriş güzergahları kontrol altına alındı. Güvenlik kaynaklarından edinilen bilgiye göre, kış aylarında devam eden operasyonlarla örgütün birkaç ilçedeki militanları da 21 Mart'a kadar temizlenecek. Nevruz kutlamalarını şehir ayaklanmaları için istismar etmeye hazırlandığı tespit edilen PKK'ya, örgütün kalesi olarak gösterilen Cizre'de hareket alanı bırakılmayacak. İlçelerde yürütülen temizlik operasyonlarında Diyarbakır Silvan terörist unsurlardan arındırıldı.



KUŞ UÇURTULMUYOR

Operasyonların sürdüğü Diyarbakır Sur, Mardin Nusaybin, Şırnak Silopi ve Cizre ilçelerinde ise tuzaklarla dolu sokakların ve evlerin temizlenmesi için polis ve jandarma müşterek harekat yapıyor. Temizlik operasyonu için polis özel harekat ve jandarma özel harekat birimlerinden timler oluşturuldu. PKK'nın keskin nişancılara karşı SAS komandoları ve bordo bereliler de bölgede.



Son moda
etekli terörist!

Kırsalda yürütülen temizlik harekatından kurtulan PKK un surlarının ve şehir savaşları için Suriye'den takviye edilen terörist unsurlarla birlikte dağ kadrosundan yüzlerce teröristin ilçelerde bulunduğu belirtiliyor. Güvenlik güçlerinin sivil halka yönelik hassasiyeti nedeniyle operasyonlar ağır ilerliyor. Teröristler çoğu zaman sivil halka karışma suretiyle kurtuluyor. Etekli teröristler de son dönemde gündeme gelen bir kaçış yöntemi.



Sokak sokak terörist avı

Şırnak'ta müşterek timler sokakları terör unsurlarından teker teker temizliyor. Timlerin her biri belirli sokaklarda görevlendiriliyor. Hendekler temizlenip barikatlar kaldırılıyor, patlayıcılar imha ediliyor, sokak tamamen temizlendikten sonra bir sonraki hedefe yöneliyorlar. Terörle mücadelenin tecrübeli unsurlarından jandarma özel harekat timlerinin dahi daha önce karşılaşmadığı yeni tuzaklama yöntemlerine karşı güvenlik güçleri tüm engelleri aştı.



Kanas alarmı

Sokaklardaki ve terkedilmiş evlerdeki EYP'ler, bubi tuzakları, mazgal saldırıları gibi tüm saldırı yöntemlerine karşı etkili mücadele ortaya koyan güvenlik güçlerine yönelik halen en önemli tehdit keskin nişancılar. Evlere konuşlanan keskin nişancılara karşı teyakkuz halinde operasyonlara devam ediliyor.


#pkk
#kanas
#etek
8 yıl önce