|

Hakkari'de hain saldırı: 5 asker şehit oldu

Hakkari'nin Çukurca ilçesinde, PKK'lı teröristlerin yol kontrolü yapan güvenlik güçlerine düzenlediği saldırıda 5 asker şehit düştü, 8 asker yaralandı.

Yeni Şafak
20:00 - 29/07/2016 Cuma
Güncelleme: 21:53 - 29/07/2016 Cuma
AA
Arşiv
Arşiv

Alınan bilgiye göre, Çukurca-Hakkari Karayolu Doğanlı bölgesinde, terör örgütü PKK mensupları, yol kontrolü yapan askerlere uzun namlulu silahlarla saldırdı. Çıkan çatışmada 5 asker şehit oldu, 8 asker yaralandı.



Yaralı askerler Hakkari ve Çukurca'daki hastanelere kaldırıldı. Çatışmanın devam ettiği bölgeye çok sayıda zırhlı araç sevk edildi.



Bölgede hava destekli operasyon sürüyor.



Genelkurmay: Bir silah arkadaşımızla irtibatımız kesildi


Genelkurmay Başkanlığı'nın internet sitesinden konu ile ilgili yapılan açıklamada ise, "29 Temmuz 2016 Cuma günü saat 17.45 sularında, Hakkari/ÇukurcaTaşbaşı köyü bölgesinde bölücü terör örgütü mensubu teröristlerle çıkan silahlı çatışma esnasında 5 kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, 8 kahraman silah arkadaşımız ise yaralanmıştır. Yaralılar derhal hastaneye sevk edilmiş ve tedavilerine başlanmıştır. Ayrıca çatışma esnasında bir silah arkadaşımız ile irtibatımız kesilmiş olup arama faaliyeti ve bölgede bölücü terör örgütü mensubu teröristlere yönelik operasyonlara kararlılıkla devam edilmektedir" denildi



#Çukurca
#Hakkari
#PKK
#Terör
8 yıl önce