|

Hakkari'de sızmaya çalışan 6 terörist öldürüldü

Hakkari'nin Çukurca ilçesinde 6 terörist güvenlik güçlerince etkisiz hale getirildi. Öte yandan Yüksekova ilçesinde de bir terörist, güvenlik güçlerince yakalandı.

Yeni Şafak
09:52 - 25/04/2017 Salı
Güncelleme: 09:59 - 25/04/2017 Salı
AA
Terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonlar sürüyor.
Terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonlar sürüyor.

Çukurca ilçesinde askeri üs bölgesine sızma girişiminde bulunan 6 terörist etkisiz hale getirildi

Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, ilçenin Pirinçeken Bölgesi'nde Irak sınırındaki Güven Dağı ile Yayladere mevkisinde askeri üs bölgesine sızma girişiminde bulunan teröristler, 2. Hudut Tugay Komutanlığı birliklerince tespit edildi.

İnsansız hava aracı ile takip edilen teröristlerden 3'ü Irak'ın kuzeyindeki Nirveseytu Tepe civarında 3'ü de Yayladere mevkisinde düzenlenen hava harekatıyla etkisiz hale getirildi.

Bölgede operasyon devam ediyor.

Yüksekova'da 1 terörist yakalandı

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde bir teröristin, güvenlik güçlerince yakalandığı bildirildi.

Valilikten yapılan açıklamada, İl Jandarma Komutanlığınca, PKK/KCK terör örgütü faaliyetlerinin deşifre edilmesi ve engellenmesine yönelik çalışmaların devam ettiği belirtildi.

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Yapılan çalışmalar neticesinde 2015 yılı içerisinde PKK/KCK bölücü terör örgütüne katılan E.Ş. isimli bölücü terör örgütü mensubunun Yüksekova ilçesine geldiği yönünde bilgi edinilmesi üzerine, 24 Nisan günü Esendere yolunda silahsız ve teçhizatsız yakalanarak gözaltına alınmıştır. Konuyla ilgili adli tahkikat devam etmektedir."

#Çukurca
#Hakkari
#PKK
7 yıl önce