|

Hakkari sürprizi

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Hakkari’deki askeri üs bölgelerinde görevli askerleri ziyaret ederek operasyonlarla hakkında bilgi aldı. Bakan Soylu, “Biz o dağlarda (İkiyaka Dağları) tek bir kudrete tek bir güce Allah’a teslimiz. Burayı kendine tabi etmek isteyenlere fırsat vermek istemiyoruz” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 26/06/2017 Pazartesi
Güncelleme: 06:18 - 26/06/2017 Pazartesi
Yeni Şafak
Bakan Soylu askerlerin bayramını kutladı.
Bakan Soylu askerlerin bayramını kutladı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Hakkari’ye gitti. Soylu, Çukurca’daki temasları kapsamında Bayraktepe üs bölgesindeki Özel Harekat polislerini ziyaret ederek, bayramlarını kutladı. Daha sonra 2. Hudut Tugay Komutanlığında askerlerle bir araya gelen Soylu, “Ülkemizin her yerinde ay yıldızlı bayrağın nazlı nazlı dalgalanmasına, Ezan-ı Muhammedi’nin ülkenin semalarında okunmasına canlarımız feda olsun.” dedi.

ASKERLERLE BAYRAMLAŞTI

Hakkari’deki askeri üs bölgelerini ziyaretinin ardından Yüksekova ilçesine gelen Soylu ve beraberindekiler, Kaymakamlığın düzenlediği bayramlaşma törenine katıldı. Bakan Soylu, Yüksekova Öğretmenevi bahçesinde kamu kurum amirleri ve vatandaşlarla bir araya gelerek, burada bir konuşma yaptı.

TEK BİR GÜCE
ALLAH’A TESLİMİZ

Soylu, bayram namazında hangi anlayıştan olursa olsun, insanların hep birlikte tekbirler getirdiğini, Kabe’ye dönerek namaz kıldıklarını, dua ettiklerini anlattı. Bakan Soylu, bayrağın en çok yakıştığı yerlerden biri olan İkiyaka Dağları bölgesine gittiğini, gözlerinde geleceğin parıltısı olan aslanlarla bir araya geldiğini aktardı. “Biz o dağlarda tek bir kudrete tek bir güce Allah’a teslimiz. Bu cennet coğrafya çok acılar çekti, artık bu coğrafyaya bir daha acılar çektirmek, burayı kendine tabi etmek isteyenlere fırsat vermek istemiyoruz.” diyen Soylu, kendilerinden öncekilerin düşürüldüğü birtakım tuzaklara tekrar insanların düşürülmesine izin vermeyeceklerini kaydetti.

BÜKEMEYECEKLERİ
BİLEĞİ ÖPECEKLER

Günlük uğraşıların altında kendi büyük hedeflerini kaybedecek bir millet olmadıklarını, ülkenin tüm hedeflerine ulaşmak için çaba gösterdiklerini vurgulayan Soylu, “Bükemeyecekleri bileği öpecekler. Bu coğrafyadaki Kürt’ün, Çerkez’in, Arap’ın her birinin birlik ve beraberliğini bozamayacaklarını kabul edecekler. Dini bayramlarımızda, Kadir gecemizde, milli bayramlarımızda, bu her cuma günümüzde kuvvetimize kuvvet katıyoruz, onlarsa hasetliklerinden gönülleri kömür karasına dönüyor.” dedi.

#Süleyman Soylu
#Hakkari
7 yıl önce