|

Halka genişliyor

PKK ve örgütün gençlik yapılanması YDG-H'ye yönelik operasyonlar birçok ilde sürdü. Son 3 günde yurt genelinde gerçekleştirilen operasyonlarda gözaltına alınan zanlı sayısı 350'ye ulaştı; bunlardan en az 40'ı tutuklandı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 17/03/2016 Perşembe
Güncelleme: 00:42 - 17/03/2016 Perşembe
Yeni Şafak

İstanbul, Elazığ, Gaziantep ve Şanlıurfa'yı da kapsayan Kahramanmaraş merkezli YDG-H baskınları sonucu dün 20 kişi gözaltına alındı. Aynı dosyada, bir başka soruşturmadan tutuklanan HDP Kahramanmaraş İl Başkanı Erhan Yapıcı ile 2 üniversite öğrencisinin isimlerinin de yeraldığı öğrenildi. Elazığ'da ise HDP ve DBP üyesi 4 kişi yakalandı. Zanlıların evlerindeki aramalarda çok sayıda örgütsel doküman ele geçirildi. Bursa'da ise YDG-H üyesi olduğu iddiasıyla 8 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerin, Uludağ Üniversitesi Kampüsü'nde gerçekleştirdikleri eylemde terör örgütü PKK/KCK'nın propagandasını yaptıkları iddia edildi. Aydın ve ilçelerinde de PKK lehine gösteriler düzenleyip kamu malına zarar veren 30 zanlı yakalandı.





OTOBÜSTE YAKALANDI


Adana'daki PKK operasyonunda gözaltına alınan 36 şüpheliden 7'si tutuklanırken, Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde ise dün 2 kişi yakalandı. Afyonkarahisar'da yürütülen operasyonda da YDG-H üyesi bir kişi tutuklandı. Batman'da gözaltında bulunan 4 şüpheliden biri tutuklanırken, zanlıların çeşitli tarihlerde terör örgütü adına eylemlere katılarak polis ekiplerine, taş ve molotofkokteyli ile saldırı düzenlediği kaydedildi. Malatya'nın Kale ilçesinde ise bir PKK'lı, yolcu otobüsünde yakalandı. Zanlı, emniyetteki işlemlerinin ardından sevk edildiği mahkemece tutuklandı.



Eş başkanlar sorguda




Manisa'da terör örgütü PKK/KCK'ya yönelik operasyonda, HDP Manisa İl Eş Başkanları Hatice Aslan ve Sait Aycı'nın da aralarında bulunduğu 10 kişi gözaltına alındı. Adreslerde yapılan aramalarda çok sayıda yasadışı örgütsel doküman ele geçirildi. Ankara'daki operasyonda ise PKK üyesi olduğu iddia edilen, aralarında üniversite öğrencilerinin de bulunduğu 6 kişi gözaltına alındı. Erzurum'un Tekman ilçesinde yapılan terör operasyonunda da Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Tekman İlçe Yönetim Kurulu üyesi 2 zanlı gözaltına alındı. İlçe binasında yapılan aramada, örgütsel içerikli pankart, flama ve fotoğraflar ile 280 maytap fişeği ve bu fişeklerde kullanılan fitiller ele geçirildi.




#YDG-H
#gençlik yapılanması
#İstanbul
#Elazığ
8 yıl önce