|

Halkın parası halk için kullanılacak

Batman Belediyesi'ne kayyum olarak atanan Vali Yardımcısı Ertuğ Şevket Aksoy, göreve geldiği ilk 45 günde 50 bin ton asfalt döktü. Batman sokaklarının halkına yaraşır hale dönüştürüleceğini anlatan Aksoy, belediyede ise ilk iş olarak ise işi yavaşlattığı tespit edilen amirleri görevden uzaklaştırdı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 10/11/2016 الخميس
Güncelleme: 13:41 - 10/11/2016 الخميس
Yeni Şafak

İçişleri Bakanlığı tarafından Batman Belediyesi'ne kayyum olarak atanan Vali Yardımcısı Ertuğ Şevket Aksoy, vatandaşların vergileriyle oluşturulan kaynakların israf edilmesine son noktayı koydu. Göreve geldiği ilk günlerde belediyede ise ilk iş olarak ise işi yavaşlattığı tespit edilen amirleri görevden uzaklaştırarak iş akdini fesheden Aksoy, “Halkın parasını Batman halkı için kullanacağız” dedi. Göreve geldiği ilk 45 günde 50 bin ton asfalt dökerek, ilin tarihine damga vurdu. Sezon sonunda 100 bin ton asfalt dökülmesi planlanan Batman'da, 15 yıldır asfaltlanmayan sokaklar, adeta bayram edecek. Aksoy, Batman'a kazandırılacak yeni imajın detaylarını Yeni Şafak'a anlattı.



HALK HUZUR İSTİYOR

Son 3 yıldır Batman'da Vali Yardımcısı olarak görev yaptığını hatırtatan Aksoy, “Vatandaşlar beni zaten tanıyor. Her zaman hukukun üstünlüğü ve adaleti ön planda tutarak çalıştım. Atandıktan sonra halkın tepkisiyle karşılaşmadım. İlk üç gün boyunca atamaların protesto edilmesi için bütün evlere gidildi. Bazı gruplar, miting yapmak için yüzbinlerce broşür dağıttı. Sokak ve gösteri çağrılarına halkımız itibar etmedi. Çünkü insanlar artık huzur istiyor, kavga çatışma istemiyor” dedi.






SKANDAL UYGULAMA

HDPli belediyelerde çalışabilmek için skandal uygulamalara imza atıldığını kaydeden Aksoy, şöyle devam etti: “Bunlardan en önemlisi iş başvurularında, 'şehidin var mı' sorusu. Belediyeler, çalışanlarını PKK'ya katılmış, yakını dağda olan ya da öldürülen PKK'lıların yakınlarından seçmiş. Bu kişilerin büyük çoğunluğu kağıt üzerinde belediyede çalışıyormuş gibi görünse de ya işe hiç gelmemiş, ya da bir saat gelip tam maaş almış. Ayrıca, çalışanların maaşlarından her ay ortalama 400 liranın kesilerek, örgüte maddi yardım olarak ulaştırıldığı da iddia ediliyor. Batman Belediyesi'nde 400 temizlik elemanına her ay 600 bin TL para ödeniyor. Bu sistem sayesinde ortalama her ay 200 bin lira PKK'ya ulaşmış olabilir."



BATMAN'IN ÇEHRESİ DEĞİŞTİ!

Vali Yardımcısı Ertuğ Şevket Aksoy'un kayyum olarak atanması, Batman'ın çehresini değiştirdi. Çöp yığınlarının toplanmasının ardından, 45 günde 100 bin ton asfalt döküldü. 15 yıldır asfaltlanmayan sokaklar pırıl pırıl olurken, yaklaşık 6 milyon lira harcandı. Kişi başına 10 metrekare olması gereken yeşil alanın Batman'da 3.5 metrekare olduğunu belirten Aksoy, şunları söyledi: “Şimdi şehri yeşillendirmek için park ve bahçe düzenlemelerini artırdık. Yeni park yapımı, refüj ve peyjaz çalışmalarıyla Batman daha yeşil ve yaşanabilir bir kent olacak. 300 milyon liralık bütçesi olan belediyede 300 TL'lik konteyner yok, bunların hepsi düzene koyulacak. Otobüs ve ulaşım meselesini de hızla çözeceğiz. 26 yeni otobüs hizmete girecek. Cenazesi olan kişileri arayarak yardım ulaştıracağız. Daha önce belediye hizmetlerinin ulaşım altyapısına ilişkin hizmetleri arasında koordinasyon yoktu. Biz kanalizasyon ve doğalgaz gibi altyapı hizmetlerinin koordinasyonunu sağlamak için de çalışmalara başladık.”








#Ertuğrul Şevket Aksoy
٪d سنوات قبل