|

Hapiste pille haberleşiyorlar

FETÖ’nün kumpas soruşturması olduğu belirlenen “Selam Tevhid’’de dosyasında dinleme yapanlardan eski polis Ali Fuat Altuntaş itirafçı oldu. Altuntaş, “Halen koğuşlar arasında kalem pillere not kağıtları sarmak suretiyle iletişim kurulmaktadır. Böylece kopma veya itirafların önüne geçmeye çalışmaktadırlar’’ dedi.

Yeni Şafak
04:00 - 30/10/2017 Pazartesi
Güncelleme: 01:01 - 30/10/2017 Pazartesi
Yeni Şafak
Gafur Ataç
Gafur Ataç

Selam Tevhid’de kumpas davasının sanıklarından eski polis Ali Fuat Altuntaş, etkin pişmanlıktan yararlanarak itirafçı oldu. Tahliye edilen Altuntaş ifadesinde, FETÖ’nün kumpas dosyası olduğu anlaşılan Selam Tevhid’de yaptığı dinleme işlemlerine, örgüt bağlantısına, cezaevindeki örgüt mensuplarının ‘’kalem pillere not kağıtları sarmak suretiyle’’ iletişim kurduklarına dair açıklamalar yaptı.

GÜLEN’İN KOD ADI DAYI

Aynı koğuşta kaldığı bir meslektaşının FETÖ elebaşından sürekli bir biçimde ‘’dayı’’ kod ismiyle bahsettiğini anlatan Altuntaş, cezaevinde kalan örgüt mensuplarının motive olmaları için sürekli rüyaların anlatıldığını söyledi.

15 TEMMUZ’DA
SEVİNÇ ÇIĞLIKLARI!

FETÖ’nün 15 Temmuz darbe girişimi gecesinde televizyondan durumu fark ettiklerini anlatan Altuntaş, ‘’Koğuştaki arkadaşlar bu haberleri büyük bir sevinçle karşılayarak, ‘artık bu işin bittiğini, gelecek olanların şimdiki yönetimden daha iyi olduğunu’ beyan ederek, sevinç gösterisinde bulundular. Hatta koğuşta yer alan panoya bu sevinçle ‘Merhamet etmeyene, merhamet olunmaz’ şeklinde bir yazı da yazdılar’’ diye konuştu.

BAŞARISIZ OLUNCA KONTROLLÜ DARBE

Sanık Altuntaş, darbe girişiminin başarısız olduğunu anlayınca bazı kişilerin hemen fikir değiştirdiğini belirterek, bu defa da bunun ‘’kontrollü bir darbe’’ olduğunu, ‘’kim tarafından yapıldığının belli olmadığını’’ beyan ettiklerini vurguladı.

İLETİŞİM KESİLMEDİ

Bu dönemden sonra bu kişiler ile sıklıkla tartıştıklarını, bu nedenle kendisiyle konuşmadıklarını ve aralarına almamaya başladıklarını anlatan Altuntaş, koğuştaki gözlemlerini ise şöyle anlattı:

‘’Halen koğuşlar arasında kalem pillere not kağıtları sarmak suretiyle iletişim kurulmaktadır. Her ne kadar avlularda tel örgüler olsa da araları geniş olduğundan dolayı bu yöndeki iletişim kesilememiştir.”

İTİRAFLARI
ENGELLİYORLAR

“Yine hastane veya duruşma nakillerinde de diğer koğuşlarda yer alanlarla görüşebildiklerinden koğuşlar arasında iletişim devam etmektedir. Bu şahıslar sürekli biçimde halen daha uhrevi bazı olaylardan güç alarak veya olayları bu manada yorumlayarak kendilerini motive etmektedirler. Öyle zannediyorum ki bu hareketleriyle; izah ettiğim argümanlarla kopma veya itirafların önüne geçmeye çalışmaktadırlar.’’

  • Baş teröriste
    güveniyormuş
  • Altuntaş, yine duruşma maksadıyla adliyeye sevk edilecekleri sırada sanık Gafur Ataç’ın (eski emniyet amiri ve Ergenekon soruşturmasında tutuklandığı sırada İlker Başbuğ’un adliyeden çıkarken yanında olan kişi) kendisine ‘’Ben Fetullah Gülen’in hiç yanıldığını görmedim, ona güveniyorum’’ dediğini söyledi. Altuntaş, yargılaması devam eden TUSKON davasına ilişkin görüntüleri seyrettikleri bir sırada, bu konuyla ilgili örgütün açıkça meydan okuduğunu söylediğini anlattı.
#​FETÖ
#Ali Fuat Altuntaş
#İlker Başbuğ
#Gafur Ataç
6 yıl önce