|

Haraç vermeyenin yaşama şansı yoktu

Paralel devlet yapılanması iddialarına ilişkin davada müşteki sıfatıyla ifade veren Okyanus Şirketler Grubu’nun sahibi işadamı Nusret Argun, “Herkes kazandığından haraç vermek zorundaydı, yoksa yaşama şansı yoktu” dedi

Yeni Şafak ve
03:00 - 29/04/2016 Cuma
Güncelleme: 00:38 - 29/04/2016 Cuma
Yeni Şafak

Okyanus Şirketler Grubu'nun sahibi Nusret Argun, paralel yapıya haraç vermeyenin yaşama şansının olmadığını söyledi. “Paralel Devlet Yapılanması” iddialarına ilişkin Konya 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde açılan davada müşteki sıfatıyla dinlenen işadamı Argun, devlet eliyle yapılan zulmü anlatacağını söyledi. İhaleleri hileyle değil, en yüksek fiyatı vererek aldığını belirten Argun, "Beni ve ailemi 'Yahudilerin işbirlikçisi' diye lanse ettiler. Kara propagandayla, kamu ihalelerinde yolsuzluk yapmışım gibi algı oluşturuldu" diye konuştu.



BOYUN EĞMEDİK


Zulmetmeye alışkın bu kişilere hiçbir zaman boyun eğmediklerini savunan Argun, şunları kaydetti: “234 kişiye ızdırap dolu yıllar yaşattılar. Ülkenin üstüne kara bulut gibi çökmüş bu örgütün temizlenmesi için ben de elimden ne geliyorsa yapacağım. Dinlemeler başlamadan 4 ay öncesine kadar zamanın Konya Emniyet Müdürü Salih Tuzcu ile aramız iyiydi. Adım adım beni, ailemi, şirket çalışanlarını takip etmişler. Ömrümde adını hiç duymadığım değişik suç örgütüyle bağlantım kurulmuş. O dönem bize kumpas kuruldu."



FETÖ'nün eğitim kurumlarına polis baskını


Ankara polisi, FETÖ-PDY bünyesinde faaliyet gösteren Eğitim İşverenlerini Kalkındırma Sendikası (EKASEN), Başkent Eğitim Yayın ve Ticaret A.Ş, Güvender Kitap Satış ve Pazarlama A.Ş. ile Özel Öğretim Kurumları Derneği'nin (ÖZ-ÖĞRET-DER) Ankara'daki adreslerine baskın düzenledi. Mahkeme kararıyla yapılan aramada, okul, dernek ve yayınevindeki belgelere el konulurken, bilgisayar imajlarının alındığı öğrenildi.


#Okyanus Şirketler Grubu
#Paralel devlet
#Nusret Argun
8 yıl önce