|

Harçlıkları elden geri almışlar

Elazığ’daki bir derneğin SODES kapsamında yürüttüğü bir projeden aldığı ödeneği FETÖ'ye aktardığı tespit edildi. Kursiyerlere verilmesi gereken harçlıkların, hesaplarına yattıktan sonra elden teslim aldığı belirlendi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 15/12/2016 Perşembe
Güncelleme: 02:46 - 15/12/2016 Perşembe
Yeni Şafak

Elazığ Cumhuriyet Başsavcılığınca, FETÖ ile bağlantılı olduğu belirlenen ve faaliyetlerine son verilen Sevgi Eğitim ve Hoşgörü Gönüllüleri Derneği ile derneğin SODES kapsamında yürüttüğü Güçlü Kadın Güçlü Toplum Projesi hakkında soruşturma başlatıldı.



GEZİLERE GÖTÜRMEMİŞLER


Soruşturmada, projeyle ilgili ödeneği alınan kitapların kursiyerlere dağıtımının yapılmadığı, planlanan il içi gezilere kursiyerlerin götürülmediği, onların yerine toplu olarak imza attırıldığı, kursiyerlere verilmek üzere ödeneği alınan harçlıkların kursiyerlerin hesaplarına yattıktan sonra proje görevlileri tarafından kursiyerlerden elden teslim alındığı tespit edildi.



EVLERİNDE 1 DOLAR BULUNDU


Elazığ Cumhuriyet Başsavcılığınca hakkında yakalama ve gözaltı kararı verilen 14 şüpheliyle ilgili Elazığ merkezli Malatya, Kahramanmaraş, Ankara ve İstanbul'da eş zamanlı düzenlenen operasyonda 8 kişi yakalandı. Şüphelilerin ikametlerinde yapılan aramalarda KHK ile kapatılan yayınevlerine ait kitaplar, FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in resminin bulunduğu kitap, 13 adet 1 dolar ve dijital materyaller ele geçirildi. Gözaltına alınan şüpheliler, sağlık kontrolünden geçirildikten sonra emniyete götürüldü. Hakkında gözaltı kararı bulunan 6 şüphelinin ise yakalanmasına çalışılıyor.


#Elazığ
#SODES
#FETÖ
7 yıl önce