|

Harekat devam edecek

Mili Savunma Bakanı Fikri Işık, “Şu anda El Bab tümüyle kuşatılmış durumda. El Bab operasyonundan sonra Türkiye’nin iki önceliği olacak. Bunlardan birisi Münbiç, diğer Rakka olacak” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 17/02/2017 Cuma
Güncelleme: 03:08 - 17/02/2017 Cuma
Yeni Şafak
Fikri Işık
Fikri Işık

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, NATO Savunma Bakanları Toplantısı için geldiği Brüksel'de düzenlediği basın toplantısında, El Bab operasyonuna ilişkin, “Şu anda El Bab tümüyle kuşatılmış durumda. İçeride de ciddi bir temizlik harekatı yapılıyor. El Bab'ın şehir merkezinin DEAŞ unsurlarından temizlenmesi için çok yoğun bir faaliyet var. Bunu Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) ve Türk Silahlı Kuvvetlerimiz birlikte yapıyor” diye konuştu. Bu temizlik operasyonu bittikten sonra El Bab'ta hayatın normale dönmesinin beklendiğini söyleyen Işık, Türkiye'nin DEAŞ terör örgütü unsurlarından temizlenen yerlerde hayatın normale dönmesi için gerekli alt ve üst yapı çalışmalarını gerçekleştirdiğini vurguladı.



BAB'TAN SONRA DEVAM EDECEK


El Bab operasyonu bitene kadar Münbiç'teki PKK'nın Suriye uzantısı PYD-YPG unsurlarının çekilmiş olmasını istediklerini belirten Işık, “Bu noktada ABD'yle çalışıyoruz. Arzu ettiğimiz sonucu şu ana kadar alamadık. Ama El Bab operasyonundan sonra Türkiye'nin iki önceliği olacak. Bunlardan birisi Münbiç, diğer Rakka olacak” ifadesini kullandı.



PYD KABUL EDİLEMEZ


Münbiç'teki PKK/PYD varlığının kesinlikle kabul edilemez olduğunu vurgulayan Işık, “Bu Türkiye'nin ulusal güvenliği için de bölgenin istikrarı için de büyük bir tehdittir. Bunu en kolay ve en hızlı şekilde sağlamanın gayreti içerisindeyiz. Bir gerilime sebep olmadan bu hedefi geliştirme noktasında kararlıyız. Bu çalışma El Bab'tan sonra da devam edecek” dedi.



#Milli Savunma Bakanı
#Fikri Işık
#El Bab
#Rakka
#Münbiç
#DEAŞ
7 yıl önce