|

Harekete geçildi

Türk Silahlı Kuvvetleri, İdlib’teki çatışmasızlık alanını korumak için yapacağı harekata başladı. ÖSO’ya bağlı 400 savaşçı Suriye’ye geçirilirken, 500 komando da Reyhanlı’ya getirildi. Harekatta ilk hedef Dar et İzze’deki Şeyh Süleyman Tepesi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 7/10/2017 Cumartesi
Güncelleme: 03:14 - 7/10/2017 Cumartesi
Yeni Şafak
İdlib’te oluşturulması planlanan çatışmazlık bölgesi için Türk Silahlı Kuvvetleri ve Özgür Suriye Ordusu harekete geçti.
İdlib’te oluşturulması planlanan çatışmazlık bölgesi için Türk Silahlı Kuvvetleri ve Özgür Suriye Ordusu harekete geçti.

Türkiye, İran ve Rusya arasındaki anlaşma gereği İdlib’te oluşturulması planlanan çatışmazlık bölgesi için Türk Silahlı Kuvvetleri ve Özgür Suriye Ordusu harekete geçti. Bugün gece yarısı İdlib’e geçişler başladı. İlk silahlı birlikler Atme’den Suriye’ye girdi. ÖSO bileşeni 8 ayrı gruptan seçilen 400 savaşçı, 16 otobüslük kafile ile Kilis Havar bölgesinden Reyhanlı Atme Kapısına hareket etti. Gece 00.30’da bölgeye ulaşan birlikler sınırı geçti. Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Suriye’deki yer belirleme ekipleri, haberleşme ağı, zırhlıların konuşlandırılacakları yerler ve üslerin belirlenmesi için yürüttüğü saha çalışmalarını tamamladı.

3 AYRI ÜS BÖLGESİ

20 zırhlı araçtan oluşan konvoy Suriye’ye geçti. Sınırın Türkiye tarafındaki çalışmalar da tamamlandı. Fırat Kalkanı Harekatı’nda büyük başarı gösteren Kayseri ve Denizli’deki birliklerden gelen 500 komando da Reyhanlı’ya ulaştı. Suriye içlerindeki ilk üs bölgesininde stratejik konumdaki Dar et İzze’deki Şeyh Süleyman Tepesi olarak belirlendi. Türk Silahlı Kuvvetleri’nin 3 bölgeden gireceği Suriye’de, 3 ayrı üs bölgesi kuracağı ve buradan İdlib’e doğru yayılacağı öğrenildi.

MUTABAKAT EYLÜL'DE

Eylül ayında Astana’da yapılan görüşmelerde, Türkiye, Rusya ve İran, İdlib’te çatışmasızlık alanı oluşturma konusunda anlaşmıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’da önceki gün İran dönüşü yaptığı açıklamada, “Çatışmasızlık bölgesinin sınırları konusunda, içerde ve dışarda, görev paylaşımı yapıldı. TSK İdlip sınırları içinde, Rusya Silahlı Kuvvetleri sınırların dışında görev yapacak” şeklinde konuşmuştu.

#TSK
#İdlib
7 yıl önce