|

'Hasta avı' yapan doktorun telefon görüşmeleri ortaya çıktı

Mide küçültme ameliyatı için şehir şehir dolaşarak hasta topladığı iddiasıyla gündem olan Op. Dr. S.Ö.'nün, telefon görüşmeleri ortaya çıktı. Kendisini hasta gibi tanıtan Yeni Şafak muhabirinin telefonunu kaydederek, hasta toplantılarına çağıran Ö., kronik kalp ve tansiyon hastası olduğunu belirten sözde hastayı, "Her ameliyatta risk olabilir. Ancak bizim ameliyatı olduktan sonra en geç 6 gün içinde hastaneden taburcu olursunuz" ifadeleriyle ameliyata ikna etmeye çalıştı.

Yeni Şafak
21:47 - 25/10/2016 Salı
Güncelleme: 22:08 - 25/10/2016 Salı
Yeni Şafak

Adıyaman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde, kalp ve yüksek tansiyon şikayeti olmasına rağmen Op. Dr. S.Ö. tarafından mide küçültme ameliyatı edilen N.Ö., ameliyattan 9 gün sonra yaşamını yitirmişti. Ö.'nün vefatından sonra kendini hasta gibi tanıtan Yeni Şafak muhabiri, N.Ö.'yle aynı rahatsızlığa sahip olduğunu belirterek, ameliyat olup olamayacağını sordu. Dr. Ö. ise, hastasını kaybetmiş olmasına rağmen, aynı belirtilerin risk teşkil etmediğini belirterek, "Buraya gelip ameliyat olup dönme süreniz toplam 7 gün" diye konuştu.



KAYBI GÖRMEZDEN GELDİ

S.Ö.'yü arayan muhabirimiz kendisini 38 yaşında bir bay olarak tanıtırken, boy 171 santimetre kilosunu ise 121 kilogram olarak açıkladı. Ayrıca karın bölgesinden hiçbir ameliyat olmadığını belirten sözde hasta, kronik tansiyon ve kalp hastası olduğunu tıpkı N.Ö. gibi, "Beloc" isimli tansiyon ilacını düzenli olarak kullandığını aktardı. Doktor Ö.'nün verdiği yanıt ise, "Yaşınız genç, kilonuz fazla değil, metabolik bir sorununuz yok ise size uygun olan periskobik mide ameliyatı. Eğer düşünürseniz bir tarih belirleriz size" oldu.



7 GÜNDE İŞLEM TAMAM

Belirlenen ameliyat gününden iki gün önce Adıyaman'da olunmasını isteyen S.Ö., "Kalp, akciğer tahlillerine bakıyoruz. Herhangi bir sorun yoksa, siz uzaktan geldiğini için sizi bekletmiyoruz. 3-4 gün burada kalıyorsunuz. Dördüncü gün testlerimizi yapıyoruz. Bir problem yoksa ağızdan yemek yemeye başlıyorsunuz. 5 ya da 6'ıncı gün sizi gönderiyoruz. Buraya gelip ameliyat olup dönme süreniz toplam 7 gün" diye konuştu.



421 HASTA AMELİYAT ETTİM

Facebook üzerinden Adıyaman Obezite Cerrahisi Paylaşım Ve Bilgilendirme Platformu isimli bir grubun bulunduğunu söyleyen Dr. Ö., hastanın bu platform üzerinden bilgi almasını istiyor. Hastalarının büyük çoğunluğunun yurtdışından geldiğini anlatan Ö., 5 yıldır mide küçültme ameliyatı yaptığını belirterek, telefon görüşmesi sırasında 421 hastayı ameliyat ettiğini anlattı.




DEVLET MALIYSA SIFIR MALİYET

Ameliyatı Adıyaman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde oluşturulan bir ekiple yaptığını anlatan Ö., ameliyatın daha iyi şartlarda yapılabilmesi için 4 ila 5 bin TL arasında fiyatı değişen bir malzemenin olduğunu söylüyor ve ekliyor, "Devletin aldığı malzemeyle yapılması halinde ise hiçbir maliyeti yok sıfır para"



MESAJLA TOPLANTIYA DAVET ETTİ

Bu telefon görüşmesinden sonra doktorla hiçbir iletişim kurmayan arkadaşımıza düzenli olarak Dr. Ö.'den mesaj gelmeye başladı. 5 Ekim 2016 tarihli ilk mesajda "Sayın hastam, Bariatrik cerrahi geçirmiş hastalarımla yapacağım birinci Urfa buluşması etkinliğinde siz değerli misafirleri aramızda görmekten onur duyarız" denildi. 12 Ekim 2016 tarihli ikinci mesaj da ise, "Merhabalar, Dr S.Ö.'nün katılımıyla gerçekleşecek olan sabah kahvaltımıza tüm dostlarımız davetlidir. Bariatrik cerrahi olmuş ya da olmayı düşünen, hocamızın İstanbul ve çevre illerdeki tüm hastalarını aramızda görmekten mutluluk duyarız" ifadelerine yer verildi. Bu iki mesajla, devlet hastanesinde görev yapan bir doktorun, il il gezerek hasta topladığı gözler önüne serildi.



BAKANLIK DEVREDE

Mide küçültme operasyonlarının yapılmaması için kamuoyunda büyük yankı uyandıran olayla ilgili Sağlık Bakanlığı devrede. Daha önce N.Ö.'nün kız kardeşi N.Ö.'nün şikayetiyle Adıyaman Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği'nce başlatılan soruşturmaya, bakanlık yetkilileri el attı. Sağlık Bakanlığı Denetim Hizmetleri Genel Başkanlığı soruşturmayı devralırken, otopsi raporunun önümüzdeki günlerde çıkması bekleniyor.


#Adıyaman
#Mide Küçültme
#Ameliyat
7 yıl önce