|

Hasta kurtarmaya giden ekip tehlike atlattı

Rize'nin Güneysu İlçesinde rahatsızlık geçiren 49 yaşındaki Yaşar Kaya'ya yardım için yola çıkan Off Road ekibi tehlike atlattı. Kar kalınlığının 1.5 metreye ulaştığı yolda manevra yapan aracın arka lastiği boşluğa düştü. Araç vinçle çekilerek kurtarıldı.

Yeni Şafak
12:13 - 9/01/2015 Cuma
Güncelleme: 10:15 - 9/01/2015 Cuma
DHA

Kar yağışının etkisini sürdürdüğü ve 340 koy yolunun kapalı bulunduğu Rize de, Güneysu İlçesi Bulutlu Mahallesinde evinde rahatsızlanan Yaşar Kara yardım talebinde bulundu. Rize Sağlık Müdürlüğü ekipleri yoğun kar yağışı altında yola çıktı. Ancak kar kalınlığının 1.5 metreye ulaştığı bölgeye gidemeyen Sağlık Müdürlüğü çalışanları Off Road ekiplerinden yardım istedi. Arazili araçla hastaya ulaşmak isteyen Off Road ekibi ise tehlike atlattı.


Yoğun karda yolunu bulmakta zorlanan ve geri manevra yapan kamyonetin sol arka tekerleği yoldan çıkarak boşluğu düştü. Off Roadcular aracı vinç halatı ile çekerek yola çıkarttı. Daha sonra araca konulan hasta Yaşar Kara, Güneysu Tenzile Erdoğan Devlet Hastanesi'ne ulaştırıldı. Zor şartlarda yardımına koşan ekiplere teşekkür eden Kara, "Bize ulaşmak isterken ölümden döndüler. Allah'a şükürler olsun ki yara almadan kurtuldular" dedi.


Off- Road aracın sürücüsü ve Rize Arama Kurtarma Ekibi üyesi İsmail Yıldız da, bölgede kar yağışının başlamasının ardından yardımcı olmaya çalıştıklarını belirterek, "112 Acil Servis ekipleriyle nöbet tutarak elimizden geldiğince hastalara ulaşmaya çalışıyoruz. Off - Road araçlarımızı zevk için değil, vatandaşlarımıza hizmet için kullanıyoruz" dedi.


Bir başka yardım talebi de Hamidiye Mahallesindeki evinde rahatsızlanan 63 yaşındaki Temel Yetim'den geldi. İş makineleri ile açılan yoldan zor koşullarda ilerleyerek Koah hastası olan ve kalp yetmezliği bulunan Temel Yetim'e ulaşan sağlık ekipleri ilk müdahalenin ardından hastayı Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesine götürdü. Yetim burada tedavi altına alındı.

#off road
#karla mücadele
#hasta kurtarma
#kar yağışı
#kapalı yollar
9 yıl önce