|

Hastalığını kazayla öğrendi

Konyalı Rüstem Özdemir'in geçirdiği trafik kazası hayatını kurtardı. Yaralı olarak kaldırıldığı hastanede yapılan tetkiklerde Özdemir'in aort damarında genişleme tespit edildi. Kaza ile ilgisi olmayan ölümcül hastalık, 6 saatlik ameliyatla tedavi edildi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 13/03/2017 Pazartesi
Güncelleme: 01:54 - 13/03/2017 Pazartesi
Yeni Şafak
Konyalı Rüstem Özdemir'in geçirdiği trafik kazası hayatını kurtardı.
Konyalı Rüstem Özdemir'in geçirdiği trafik kazası hayatını kurtardı.

Konya'da kalbinden çıkan aort damarındaki 10 santimetrelik ölüm riski oluşturan genişleme yaralı kurtulduğu trafik kazasıyla ortaya çıkan hasta, adeta geçirdiği kaza sayesinde hayatta kaldı. Rüstem Özdemir (36), kullandığı otomobiliyle 10 Şubat'ta Otogar Kavşağı'nda ağaca çarptı. Kazada nedeniyle vücudunun çeşitli yerlerinde kırıkları olan Özdemir, hastaneye kaldırıldı.



PİMİ ÇELİKMİŞ BOMBA GİBİYDİ


Kendine geldiğinde göğsünün ağrıdığını belirten Özdemir'e tetkikler yapıldı. Kontrollerde herkesi şaşırtan bir tablo ortaya çıktı. Kalbinden çıkan aort damarında her an ölüm riski oluşturan 10 santimetrelik ciddi genişleme tespit edilen Özdemir'in kazaya kadar yaşaması bile şaşırtıcı olarak değerlendirildi. Her geçen saniye aleyhine işleyen Rüstem Özdemir, onayı alınarak hastanenin Kalp ve Damar Cerrahisi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Öç ile ekibi tarafından vakit kaybedilmeden ameliyata alındı. Yaklaşık 6 saat süren ameliyat sonrası suni damar takılan Özdemir, sağlığına kavuştu. Öç, "Hastayı pimi çekilmiş bir bomba gibi düşünün, yani her an ölebilirdi" ifadelerini kullandı.



Hayata yeniden döndüm


Özdemir, “Ömrümün dönüm noktası olan kazayla adeta yaşama yeniden döndüm. Allah hayatımı yeniden bağışladı. Kaza yaptığıma sevinir hale geldim. İkinci hayatımda sigara ve alkol bağımlılığını tamamen terk ediyorum” dedi.






#Konya
#Trafik kazası
7 yıl önce