|

Hastaneden firar

Ankara’da mahkum Eyüp Hızarcı firar etmek için şeytani bir plan yaptı. Önce kendisini hastaneye sevk ettirdi. Burada bekleyen eşi rolündeki bir kadından poşet içinde aldığı tabancayla 2 askeri bacaklarından vurduktan sonra kaçtı.

Yeni Şafak
04:00 - 8/07/2015 Çarşamba
Güncelleme: 00:22 - 8/07/2015 Çarşamba
Yeni Şafak

Ankara'da tedavi için hastaneye sevk edilen mahkum 2 askeri tabancayla vurduktan sonra kayıplara karıştı.


Ankara Sincan Açık Ceza İnfaz Kurumu'nda yatan 42 yayındaki Eyüp Hızarcı, firar etmek için film senaryolarını aratmayan planını devreye soktu. Sağlık sorunlarını bahane eden Hızarcı, hastaneye sevki için cezaevi yönetimine başvurdu. Bu talebi yerinde gören yönetim, mahkumun hastaneye sevkini uygun gördü. Hemen yakınlarıyla irtibata geçen Hızarcı, hastaneye gideceği gün ve saatini kendilerine iletti. Mahkum, dün sabah saatlerinde jandarma nezaretinde Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi.



HASTALAR KORKU YAŞADI


Hızarcı, hastane bahçesinde su verme bahanesiyle yanına yaklaşan ve eşi olduğu iddia edilen kadından aldığı tabancayla kendisine refakat eden askerlerden uzman çavuş ile eri bacağından yaraladı. Daha sonra havaya rastgele ateş açan Hızarcı'nın silahından çıkan kurşunlarla olay yerinden geçen bir kişi daha yaralandı. Yaralı askerler ile adı öğrenilemeyen kişi, aynı hastanede tedavi altına alındı. Hastanede büyük korkuya neden olan Eyüp Hızarcı ise elleri kelepçeli şekilde olay yerinden yaya olarak kaçtı. Güvenlik güçleri, mahkumu yakalamak için geniş çaplı bir çalışma başlattı.



Kaçış anı kamerada






Mahkum Eyüp Hızarcı'nın 2'si asker 3 kişiyi silahla yaraladıktan sonra firar etmesi güvenlik kamerasına saniye saniye yansıdı. Kelepçeli olmasına rağmen tabancasını elinden bırakmayan mahkum Hızarcı, hızla olay yerinden kaçıyor. Jandarma da kendisini yakalamak için peşinden geliyor.


#firar
#Ankara Sincan Açık Ceza İnfaz Kurumu
#Eyüp Hızarcı
9 yıl önce