|

Hastaneye bile taciz ateşi

Diyarbakır, Bitlis ve Bingöl’de askere mayınlı tuzaklarla saldıran terör örgütü PKK, Van’da ise Jandarma Komutanlığa roketatar attı. Bununla yetinmeyen terör örgütü, Tatvan’daki ilçe hastanesini uzun namlulu silahlarla taradı. Hastanede hasar oluştu.

Yeni Şafak
04:00 - 4/08/2015 Tuesday
Güncelleme: 23:42 - 3/08/2015 Monday
Yeni Şafak

Taktik değiştirerek sıcak temas yerine kalleş pusulara başvuran terör örgütü PKK, birçok ilde askeri araçların geçişi sırasında mayın patlattı. Mayınlı saldırı haberi ilk Bitlis'ten geldi. Sabah 7.30 sıralarında Bitlis-Diyarbakır karayoluna döşenen mayın uzaktan kumandayla patlatıldı. İntikal halindeki iki zırhlı araçta hasar oluşmadı. Olaydan kısa bir süre sonra ikinci haber Diyarbakır'dan geldi. Silvan ilçesinde terör örgütü PKK'nın yola döşediği mayın, askeri aracın geçişi sırasında patladı, 2 asker hafif yaralandı. Bingöl'de de Kığı ilçesinde patlatılan mayında askeri araçlar hasar gördü.



KARAKOLA ROKETATAR


Bunlarla yetinmeyen terör örgütü Van İl Jandarma Komutanlığı'na roketatarlarla saldırdı. Komutanlık dışında patlayan mermi hasara yol açtı. Şırnak'ta ise Çakırsöğüt 1'inci Jandarma Komando Tugay Komutanlığı'na uzun namlulu silahlarla taciz ateşi açıldı. Örgüt mensupları Bitlis'in Tatvan ilçesindeki Askeri Hastaneye ateş açtı. Saldırıda nöbet kulübesi zarar gördü. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.



4 SÜPHELİ GÖZALTINDA


Diğer yandan Ağrı'da Jandarma Karakolu'na PKK'nın 2 ton patlayıcı yüklü traktörle düzenlediği intihar saldırısına, yardım ve yataklık ettiği gerekçesiyle 4 kişi gözaltına alındı. Diyarbakır'da ise savaş uçaklarının faaliyetleri ve askeri bölgenin görüntülerinin izinsiz çekilerek, yayınlanmasına ilişkin soruşturma başlatıldı. Adana'da da IŞİD'e militan bulan 2 kişi tutuklandı.



PKK sessiz infaza gelmiş


Adana'nın Pozantı İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne yapılan saldırı ile ilgili detaylar ortaya çıkmaya başladı. Emniyet'in sürdürdüğü soruşturmada PKK'nın Amanos Dağları'ndaki özel ekibi, Ceylanpınar'daki gibi sessiz infaza geldiği belirlendi. Öldürülen PKK'lı teröristlerin ise infaz ve suikast konusunda özel eğitimli olduğu ortaya çıktı. İncelemeye alınan güvelik kamerası görüntülerinde 8 kişilik PKK'lı gruptan ikisi çömelerek karakola kadar geliyor. Binanın girişine gelen teröristler susturuculu silahla İsa İpek'i şehit ediyor. Teröristleri fark eden Serdar Kazar ise vurulmasına rağmen son kurşuna kadar çatışıyor. Kendini siper eden Kazar burada şehit oluyor.



CEYLANPINAR BENZERLİĞİ


Pozantı'daki saldırı yöntemi ile Ceylanpınar'da 2 polisin şehit edilmesinin birbirine benzerlik gösterdiği, iki olayda bulunan boş kovanların balistik karşılaştırılmasının yapıldığı da kaydediliyor.



Kuzey Irak'tan 250 milyon $'lık isyan


Kuzey Irak'taki Kürt yönetimi, PKK'nın Kerkük-Yumurtalık petrol boru hattına düzenlediği saldırılar nedeniyle 250 milyon dolar zarara uğradıklarını açıkladı. Irak Kürt Bölgesel Yönetimi verilen göre verilen zarar peşmerge, asayiş güçleri ve İçişleri Bakanlığı çalışanlarının bir aylık maaşına tekabül ediyor. Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Doğal Kaynaklar Bakanlığı internet sitesinden yapılan açıklamada, petrol boru hattının Kürdistan bölgesinin ana gelir kaynağı olduğu ifade edildi.



PKK Kürtlere zarar veriyor


Saldırı nedeniyle bölge ekonomisinin uğradığı zarara değinilen açıklamada, “Kürdistan boru hattına yapılan bu anlamsız saldırılar durmalıdır” denildi.


#Bitlis
#Diyarbakır
#mayın
9 years ago