|

Hatay’da 5 canlı bomba yakalandı

Hatay’da yapılan operasyonda, eylem yapmak için Suriye’den Türkiye’ye geçen 5 canlı bomba yakalandı. Hatay Valisi, canlı bombaların DEAŞ üyesi olduğunu açıkladı.

Yeni Şafak
15:56 - 24/06/2017 Cumartesi
Güncelleme: 20:10 - 24/06/2017 Cumartesi
AA
Arşiv
Arşiv

Hatay’da eylem yapmak için Suriye’den Türkiye’ye geçen 5 canlı bomba yakalandı. Valilik, 5 canlı bombanın DEAŞ üyesi olduğunu belirtti.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, Suriye’den Türkiye'ye canlı bomba eylemi yapmak üzere gönderilen 5 eylemcinin, dün Hatay MİT Daire Başkanlığı ve İl Emniyet Müdürlüğü birimlerince gerçekleştirilen müşterek operasyonla kent merkezine ulaşmadan yakalandıkları belirtildi.

Teröristlerden ikisinin vücutlarına sarılı ve patlamaya hazır haldeki intihar kemerlerinin herhangi bir can ve mal kaybı yaşanmadan ele geçirildiği kaydedilen açıklamada, "Teröristlerle ele geçirilen canlı bomba yeleklerinde yapılan ilk incelemede patlayıcıların 'parça tesirli el bomba fünyeli' olduğu anlaşılmıştır." ifadelerine yer verildi.

Açıklamada, 3'ü Suriyeli, 2'si Türk uyruklu 5 teröristin gözaltına alındığı, olayla ilgili çok yönlü soruşturmanın sürdürüldüğü vurgulandı.

#hatay
#canlı bomba
7 yıl önce
default-profile-img