|

Hava sıcaklıkları artacak

İstanbul Teknik Üniversitesi Meteoroloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Orhan Şen, yurt genelinde hava sıcaklıklarının 8 ila 10 derece artış göstereceğini bildirdi.

Yeni Şafak
15:28 - 27/01/2016 Çarşamba
Güncelleme: 15:59 - 27/01/2016 Çarşamba
AA
Gündem
Gündem

Şen, Türkiye'nin büyük bölümünü etkisi altına alan soğuk hava dalgasının kısa süreli de olsa şiddetini kaybedeceğini belirtti.



Hafta boyunca yurdun iç kesimlerinde sis ve buzlanmanın etkili olacağına dikkati çeken Şen, diğer bölgelerde ise şubat ayının ilk haftasında bahar havasını andıran günlerin yaşanacağını söyledi.



Şen, bu yıl kış mevsiminin normal geçeceğini söyleyerek, "Yurdun büyük kesimlerinde kısa sürede olsa bahar havasını andıran güneşli günler kapıda. Bu hafta sis ve buzlanma iç kesimlerde etkili. Tahmin ediyoruz ki şubat ayının 6'sına kadar böyle sürecek. Kış şartlarına bir hafta ara var, hava sıcaklıkları da artacak. Ancak, doğuda şubat boyunca kar devam edecek" değerlendirmesinde bulundu.



Açıklamasının sonunda Şen, hava sıcaklıklarının artması nedeniyle özellikle Karadeniz Bölgesinde oluşabilecek çığ tehlikesine karşı uyardı.

#Orhan Şen
#İstanbul Teknik Üniversitesi
#meteoroloji
8 yıl önce