|

Hava sıcaklıkları düşecek: Yoğun kar geliyor

Meteoroloji, 13 Aralık Salı gününden itibaren sıcaklıkların hissedilir derecede azalacağını duyurdu. Kuzey ve doğu kesimlerde yoğun kar yağışı beklendiği bildirildi. İstanbul'da da Salı ve Çarşamba günleri kar yağışı bekleniyor.

Yeni Şafak
16:35 - 10/12/2016 Cumartesi
Güncelleme: 16:55 - 10/12/2016 Cumartesi
Yeni Şafak
İstanbul'da Salı ve Çarşamba günleri yoğun kar yağışı bekleniyor.
İstanbul'da Salı ve Çarşamba günleri yoğun kar yağışı bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan son değerlendirmelere göre, yurt genelinde halen mevsim normalleri civarında seyreden hava sıcaklıklarının, Pazar ve Pazartesi günleri artarak mevsim normallerinin üzerine çıkacağı, 13 Aralık Salı günü kuzeybatı kesimlerden başlayarak hissedilir derecede azalarak mevsim normallerinin altına ineceği, kuzey, iç ve doğu kesimlerde yer yer yoğun olmak üzere kar yağışlarının görüleceğinin tahmin edildiği açıklandı.



Meteorolojinin tahminlerine göre 3 günlük hava durumu şöyle:


11 Aralık Pazar:

Yurdun kuzeydoğu kesimleri parçalı çok bulutlu, Doğu Karadeniz bölgesi ile Ardahan çevrelerinin yağışlı, diğer bölgelerin parçalı az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların kıyılarda yağmur, yüksek kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.



12 Aralık Pazartesi:

Parçalı ve çok bulutlu, zamanla Marmara'nın güney ve doğusu, Ege, Akdeniz, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun kuzey ve batısı ile Güneydoğu Anadolu'nun batısının yağışlı geçeceği bekleniyor. Yağışların genellikle yağmur, Doğu Anadolu'nun kuzeyinde karla karışık yağmur ve kar yağışı şeklinde olması tahmin ediliyor.



13 Aralık Salı:

Çok bulutlu, yurdun büyük bir bölümünde görülecek yağışların, Doğu kesimler ile zamanla kuzey ve iç kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Rüzgarın öğle saatlerinden sonra batı bölgelerde kuzey yönlerden kuvvetli ve fırtına şeklinde esmesi bekleniyor.



Öte yandan hafta ortasından itibaren ülke genelinde soğuk havanın, kuzey ve doğu kesimlerde ise yer yer yoğun olmak üzere kar yağışlarının devam edeceği tahmin ediliyor.



Ayrıca yapılan açıklamada vatandaşlar, soğuk havayla birlikte özellikle kuzey ve doğu kesimlerde beklenen yoğun kar yağışları ile kuzey iç ve batı kesimlerde etkili olması beklenen fırtınanın meydana getirebileceği olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyarıldı.


#Meteoroloji
#İstanbul
#Ankara
7 yıl önce