|

Havalı denetim

10 güne çıkan bayram tatili süresince vatandaşların güvenli seyahati için Jandarma ekipleri denetimi sıklaştırdı. Kural ihlal eden sürücüleri helikopterle havadan belirleyen ekipler, araçları durdurup uyarıyor. Yolcu otobüsleri ve şoförleri de ayrıntılı şekilde denetleniyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 24/08/2017 Perşembe
Güncelleme: 02:09 - 24/08/2017 Perşembe
Yeni Şafak
Trafikte sıkı denetim
Trafikte sıkı denetim

Yaklaşan 10 günlük Kurban Bayramı tatili süresince, vatandaşların güvenli seyahati için karadan ve havadan denetimlerini sıklaştıran jandarma ekipleri, trafik yoğunluğunun yaşandığı noktalarda, bin 236 trafik aracı, 2 helikopter, 162 drone ve 10 bin 200 personelle göreve başladı. Jandarma Havacılık Komutanlığından kalkan, Ankara-İstanbul karayolu üzerindeki uygulama noktasında trafik akışını takip eden helikopter ekibi, kural ihlal eden sürücüleri tespit ederek, yerdeki ekiplere bildirdi. Helikopter, aynı zamanda yer ekiplerinden bildirilen araçları da havadan takip etti.

HIZ VE HATALI SOLLAMA ANA NEDEN

Jandarmanın sorumluluk sahasında 2016’daki Kurban Bayramı’nda 44 ölümlü, bin 158 yaralamalı, toplam bin 202 kazada, 49 vatandaşın hayatını kaybettiğini, 2 bin 610 vatandaşın ise yaralandığını belirten yetkililer, meydana gelen kazaların önemli bir kısmının hız ve kural ihlali, hatalı sollama, yakın takip, yorgunluk gibi nedenlerden kaynaklandığını vurguladı. Denetimlerin amacının sürücülerden kaynaklı hataların en aza indirilmesi olduğunu ifade eden yetkililer, vatandaşların huzurlu ve güvenli bir şekilde seyahat etmeleri için alınan tedbirlerin devam edeceğini bildirdiler.


DİNLENMELERİ TAVSİYE EDİLİYOR

Yapılan denetimlerde sadece kural ihlali yapan sürücüler değil, diğer sürücüler de durduruluyor, yüz yüze mülakat usulü ile sürücülere güvenli seyahat etmeleri ve kurallara uymaları yönünde tavsiye ve yönlendirmelerde bulunuluyor. Özellikle her 2 saatte bir 10 dakika mola verilerek, dikkat ve konsantrasyon dağınıklığına karşı önlem alınması için bilgilendirme yapılıyor. Ayrıca şehirler arası yolcu otobüsleri ve şoförleri de ayrıntılı şekilde denetleniyor, takograf kayıtları inceleniyor, emniyet kemeri takılması ve seyahat esnasında cep telefonu ile konuşulmaması konusunda ikazlarda bulunuluyor.


Çamlıca gişelerinde geçiş serbest

İstanbul’da Fatih Sultan Mehmet Köprüsü, Mahmutbey gişeleri ve 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nde uygulanan serbest geçiş sistemi Çamlıca gişelerinde de başladı. Konuya dair bilgi veren Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, serbest geçişin başlayacağı tarihin önce 30 Ağustos, sonrasında 25 Ağustos’a çekildiğini belirterek, "Ancak ekiplerimizin gece-gündüz demeden çalışması sayesinde bu tarihi daha erkene çektik. 23 Ağustos Çarşamba günü 19.00 itibarıyla Çamlıca gişelerinde serbest geçiş başlayacak" dedi.

YÜZDE 30'LUK RAHATLAMA

Arslan, serbest geçişin trafiği ciddi şekilde rahatlattığını kaydederek, "Diğer uygulamalarımızda trafikte yüzde 30’luk rahatlama olduğunu gördük. Burada da gişelerin tamamen kaldırılması ve serbest geçişin başlamasıyla yüzde 30’luk bir rahatlama sağlanacak" diye konuştu.


Tatil ve Hac
yoğunluğu

Kurban Bayramı tatilinin 10 güne çıkması ile yıllık izinlerini birleştirenlerin dünden itibaren İstanbul Atatürk Havalimanına akın etmesi yoğunluğa yol açtı. Tatil için giden ve gelenlerin yanısıra hac için kutsal topraklara gidişler havalimanında yoğunluğu arttırdı. Atatürk Havalimanı’nda da terminal giriş kapıları, biniş bankolarında ve pasaport kontrol noktalarında kuyruklar oluştu. Pasaport polisi tüm bankoları dolu tutarak yolcuların uçaklarına yetişmesini sağladı.

  • 2 SAAT ÖNCE HAVALİMANINDA OLUN
  • Pasaport noktalarındaki görevliler herhangi bir aksaklık yaşanmaması için çaba harcarken, havayolu şirketleri yolcularına yoğunluktan etkilenmemeleri için en az iki saat evvelinden havalimanına gelmeleri ikazında bulundu. Yerli ve yabancı havayolu şirketlerinin uçuşlarında son günlerde doluluk oranlarında önemli artışlar yaşandı. THY ve özel havayolu şirketleri yoğun yolcu taleplerini karşılamak adına tatil döneminde ek seferler koyacak. 

Ek sefer süresi uzatıldı

Kurban Bayramı tatilinin 10 gün yapılmasıyla otobüs işletmelerindeki yoğunluğun artacak olması nedeniyle verilen ek sefer izninin süresi uzatıldı. Yayımlanan ilk genelgede, 29 Ağustos olarak belirlenen ek sefer izni, (B2 ve D2 belgelerine kayıtlı otobüsler) 28, 29 ve 31 Ağustos’ta memurların izinli sayılması kararı dolayısıyla 24 Ağustos olarak yeniden belirlendi.

#İstanbul
#Bayram
#Trafik
#Denetim
7 yıl önce