|

Havalimanı saldırısı için İzmir’de baskın

İzmir’de, İŞİD’e yönelik MİT ve polis tarafından düzenlenen operasyonda, örgüte eleman ve lojistik destek sağlayan 9 kişi gözaltına alındı. Yakalanan şahısların, Atatürk Havalimanı’na yönelik düzenlenen saldırı sonrasında tutuklanan bir örgüt mensubuyla bağlantısı ortaya çıktı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 27/08/2016 Cumartesi
Güncelleme: 23:45 - 26/08/2016 Cuma
Yeni Şafak

Terör örgütü IŞİD'e yönelik soruşturmalarına devam eden MİT ve İzmir Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ile İstihbarat Şube Müdürlüğü ekipleri, ortak bir operasyona imza attı. Kemalpaşa ilçesinde İŞİD'e eleman ve lojistik destek kazandırıldığı istihbaratını alan ekipler, şüphelileri tespit etti. Harekete geçen ekipler, 9 kişiyi yakaladı.



SALDIRGANLA BAĞLANTILARI ÇIKTI


Operasyonda çarpıcı bir ayrıntı ortaya çıktı. Gözaltına alınan ve terör örgütü IŞİD'e üye olduğu iddia edilen şahısların, İstanbul Atatürk Havalimanı'na yönelik düzenlenen ve 40'ın üzerinde kişinin öldüğü saldırı sonrasında tutuklanan örgüt mensubu R.C. ile bağlantıları tespit edildi. Gözaltına alınan şüphelilerin yetiştirdikleri elemanların da eğitimlerinin ardından Suriye'ye gönderildiği öğrenildi.


#Atatürk Havalimanı
#İŞİD
#MİT
8 yıl önce