|

Havası en kirli ilçe

Karın yağmaması ve ısınma için gelişigüzel malzemelerin yakımı hava kirliliği oranlarını artırmıştı. Kar yağışları ve sert rüzgârlar sonrası Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın haritasında hava kirliliği rakamları birçok noktada “İyi” ifadesiyle değerlendirilen yeşil renge dönüştü.​​ Haritaya göre “Ankara–Sincan” havası en kirli ilçe oldu.

Yeni Şafak
11:57 - 2/01/2016 Cumartesi
Güncelleme: 10:09 - 2/01/2016 Cumartesi
Diğer

Son haftalarda hissedilir derecede artış gösteren hava kirliliği, 2015'in son günlerinde İstanbul başta olmak üzere tüm Türkiye'yi etkisi altına alan kar yağışları ve sert rüzgârlar sonrası normal seviyelere indi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın “Hava Kalitesi İzleme İstasyonları" haritasındaki turuncu renkle gösterilen “Hassas" ve sarı renkle gösterilen “Orta" seviyedeki hava kirliliği rakamları birçok noktada “İyi" ifadesiyle değerlendirilen yeşil renge dönüştü.



Bakanlığın 20'den fazla noktada ölçüm yaptığı İstanbul'da da, daha önce yoğun kirlilik tespit edilen Yenibosna dahil olmak üzere tüm noktalarda kirliliğin dağıldığı gözlendi.


Keşan, Sincan'ın gerisine düştüHava koşullarındaki tüm bu değişimlere rağmen Türkiye'nin en kirli havasına sahip Keşan'daki kirlilik “Tehlikeli" boyuttan" en fazla “Sağlıksız" boyuta gerileyebildi. Habertürk'te yer alan habere göre Keşan'da yapılan son ölçümde 0-100 birim arasında olması halinde “İyi" kabul edilen sülfür dioksit miktarı 776 birim olarak ölçüldü.Haritaya göre “Ankara – Sincan" havası en kirli ilçe oldu. Havaların soğumaya başlamasıyla kirletici unsurlarda artış yaşandığını hatırlatan İTÜ Meteoroloji Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Orhan Şen, yüksek basıncın da hava kirliliğini artırdığını söyledi.Yüksek basınç yaşanan bölgelerde rüzgâr olmaması nedeniyle kirleticilerin yerleşim alanlarının üzerine çöktüğüne dikkat çeken Prof. Şen, “Dikkat ederseniz kar yağışıyla birlikte hava kirliliği de azaldı. Kirliliğin önemli bir bölümü yağan karla birleşerek yere indi" dedi.

#Yenibosna
#Keşan
#Sincan
#TÜ Meteoroloji Bölümü
8 yıl önce