|

Havuzda facia: 5 ölü

Sakarya’daki bir eğlence havuzunda yüzen gençler, elektrik akımına kapıldı. Suda çırpınanları kurtarmak için havuza atlayan işletmeci ve oğlu da akıma kapılmaktan kurtulamadı. Üzücü olayda 5 kişi hayatını kaybetti, 1 kişi yaralandı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 24/06/2017 Cumartesi
Güncelleme: 01:54 - 24/06/2017 Cumartesi
Yeni Şafak
İşletmenin 5 yıldır yüzme havuzu ruhsatı bulunduğu öğrenilirken, savclık olayla ilgili soruşturma başlattı.
İşletmenin 5 yıldır yüzme havuzu ruhsatı bulunduğu öğrenilirken, savclık olayla ilgili soruşturma başlattı.

Sakarya’nın Akyazı ilçesindeki bir eğlence havuzunda elektrik akımına kapılan 5 kişi hayatını kaybetti. Şerefiye Mahallesi mevkisindeki bir eğlence havuzuna serinlemek için giren Gökay Yıldırım (12), Nurullah Ünlütürk (15) ve Mert Kaliç’in (17) elektrik akımına kapıldı. Durumu fark eden işletme sahibi Mehmet Kaya (58) ve oğlu Kadir Kaya (30) akıma kapılanları kurtarmak için suya girdi. İşletme sahibi ve oğlunun da akıma kapılması üzerine, çalışanlar durumu sağlık ekiplerine haber verdi. Olay yerine gelen sağlık ekipleri havuzda bulunan 5 kişiyi çıkararak yaptıkları kontrollerde hayatlarını kaybettiklerini tespit etti.


YÜZME HAVUZU RUHSATI VAR

Olayda yaralanan ve Akyazı Devlet Hastanesine kaldırılan Zafer Kerim’in (18) ise hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenildi. Cumhuriyet Savcılığı olayla ilgili inceleme başlattı. Cenazeler otopsi yapılmak üzere İstanbul Adli Tıp Kurumu’na götürüldü. Akyazı Belediye Başkanı Hasan Akcan, işletmenin 2012 yılında “yüzme havuzu ve eğlence merkezi” ruhsatını aldığını açıkladı. Akcan, tesisin bayram sonrasında sezon açılışı yapmak üzere hazırlıklar sürdürdüğünü kaydetti.

#Sakarya
#Havuz
#Elektrik akımı
7 yıl önce