|

Hayal edilemeyen adımlar attık

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, eğitimin hemen her alanında daha önce hayal dahi edilemeyen adımların atıldığını belirterek “İnşallah önümüzdeki dönemde de günün ihtiyaçlarına, milletimizden gelen taleplere ve ülkemizin önceliklerine göre eğitim reformlarımızı sürdüreceğiz” ifadelerini kullandı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 18/09/2017 Pazartesi
Güncelleme: 02:07 - 18/09/2017 Pazartesi
Yeni Şafak
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan

Cumhurbaşkanı Erdoğan yarın başlayacak 2017-2018 eğitim-öğretim yılı dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Eğitimin, okuyan, araştıran, geleceğe dair hedefleri ve iddiaları olan bir nesle sahip olmanın yegane yolu olduğunu kaydeden Erdoğan, “Ülkemizi muasır medeniyetler seviyesinin üstüne taşıyacak, 2023 hedefleri ile 2053 ve 2071 vizyonuyla buluşturacak olan temel unsur da yine eğitimdir” değerlendirmesinde bulundu.

BÜTÇEDE ASLAN
PAYINI AYIRDIK

Bu anlayışla son 15 yıldır eğitim konusunun adalet, emniyet ve sağlıkla beraber ana önceliklerden biri yapıldığını kaydeden Erdoğan bütçede aslan payının eğitime verildiğini, tüm çocukların ücretsiz, kaliteli ve modern bir eğitime sahip olması için önemli reformlar gerçekleştirildiğini bildirdi. Erdoğan mesajında şunları kaydetti: “Ücretsiz ders kitaplarından yeni dersliklere, müfredat güncellemelerinden öğretmen atamalarına kadar hemen her alanda daha önce hayal dahi edilemeyen adımları attık.

15 Temmuz darbe girişimi, eğitim konusunda yaşanan boşluk ve ihmallerin ülkemiz için ne tür felaketlere sebep olabileceğini çok acı bir şekilde göstermiştir. Bir taraftan 40 yıldır toplumumuzun kılcal damarlarına sızan bu şer şebekesinin bünyemize verdiği hasarı tamir ediyoruz. 2017-2018 eğitim-öğretim yılının tüm öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz, ailelerimiz ve eğitim camiamız için hayırlara vesile olmasını diliyorum.” 

#Recep Tayyip Erdoğan
#Okul
#Öğrenci
7 yıl önce