|

Hayal kırıklığı

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Yeni Şafak ve
04:00 - 12/02/2016 Cuma
Güncelleme: 21:35 - 11/02/2016 Perşembe
Yeni Şafak

Çelik, HDP sözcülerinin katliam dilini kullandıklarını belirterek, “Cizre'de gereken hassasiyetleri gösteriyoruz. Fakat HDP'nin yaralılardan bahsedip o binadan yaralılar çıkmamasına karşın katliam dilini kullanmalarının duyarlılıkla ilgisi olmadığını düşünüyoruz. HDP'nin cenaze siyasetini teröriste koridor açmak gibi bir amacı olduğunu görüyoruz. Bunu şiddetle kınıyoruz” dedi.



HASSASİYETİMİZ BİLİNSİN

Ömer Çelik, “Suriye meselesi, Türkiye ile Suriye arasındaki ikili bir mesele değildir. Türkiye'nin bugünlerde karşı karşıya kaldığı Suriye kaynaklı sorunlarda müttefiklerinden destek istemesi çok normaldir. PYD-YPG'nin Türkiye'ye dönük düşmanca tutumları mevcuttur. Türkiye'nin terör örgütü olarak tanımladığı yapıları müttefiğimizin terör örgütü olarak görmemesi tamamen hayal kırıklığıdır. Bu konudaki hassasiyetimizin başta ABD ve diğer müttefiklerimiz de bilmelidir” diye konuştu.



ELEŞTİRİ GELENEĞİ VAR

Abdullah Gül'ün Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmesi ve Bülent Arınç'ın açıklamaları sorulan Çelik, “Bizde parti içi muhalefet geleneği yok ama eleştiri geleneği var. AK Parti'ye karşı siyasi bir tutum olarak değerlendiremeyiz. Bu arkadaşlar, çok önemli hizmetleri bulunmuş arkadaşlar” karşılığını verdi.


#Ömer Çelik
#ak parti
#gündem
8 yıl önce