|

Hayali gerçek oldu

Tekirdağ’ın Çorlu ilçesinde yaşayan 23 yaşındaki Dursun Ali Öztürk adlı engelli gencin polis olma hayali gerçek oldu. Polis üniforması giyerek emniyet müdürlüğü makamına oturan genç, hayalini gerçekleştirdi.

Yeni Şafak
17:30 - 11/05/2017 Perşembe
Güncelleme: 17:32 - 11/05/2017 Perşembe
IHA
23 yaşındaki Dursun Ali Öztürk'ün polis olma hayali bir günlüğüne gerçek oldu.
23 yaşındaki Dursun Ali Öztürk'ün polis olma hayali bir günlüğüne gerçek oldu.

Çorlu’da ailesi ile ikamet eden ve Türkiye Sakatlar Derneği Çorlu Şubesi üyesi olan Dursun Ali Öztürk, annesi Nuran Öztürk başta olmak üzere karşılaştığı herkese hayalinin polis olmak olduğunu söyledi. İsteğini, üyesi olduğu Türkiye Sakatlar Derneği Çorlu Şubesi Başkanı Canan Naciye Yurdseven’e de anlatan Dursun Ali’nin hayali Çorlu İlçe Emniyet Müdürü Aykut Efe’ye de iletilince gerçeğe dönüştü. Çorlu İlçe Emniyet Müdürü Aykut Efe, doğuştan engelli Dursun Ali Öztürk’ün hayalini gerçekleştirmek için çalışmalara başladı. Önce Öztürk için özel olarak Emniyet Müdürü üniforması hazırlanıp, kendisine hediye edildi. Daha sonra İlçe Emniyet Müdürlüğünün makam aracı Dursan Ali Öztürk’ü evinden alıp Emniyet Müdürlüğüne getirdi.


Yol uygulaması yaptı

Çorlu İlçe Emniyet Müdürlüğü binasına makam aracı ve emniyet müdürü üniforması ile gelen Dursun Ali Öztürk’ü burada Çorlu Kaymakamı Levent Kılıç ile Çorlu İlçe Emniyet Müdürü Aykut Efe karşıladı. Daha sonra makama geçen Dursun Ali Öztürk, İlçe Emniyet Müdürü Aykut Efe ile bir süre sohbet etti. Engellilerin asker ve polis olmalarının kendisine büyük mutluluk verdiğini söyleyen Öztürk, en büyük hayalini gerçekleştirdiğini söyledi.
Dursun Ali Öztürk son olarak yine makam aracı ile polis ekiplerinin uygulama yaptığı bölgeye giderek hem yol kontrolü gerçekleştirdi hem de bölgedeki polis ekiplerinin çalışmalarını denetledi. Denetimler sırasında karşılaştığı sürücülerden emniyet kemeri takmalarını da isteyen Dursun Ali Öztürk’ü en mutlu gününde annesi Nuran Öztürk de bir an olsun yalnız bırakmadı.

Dursun Ali Öztürk, daha sonra makam aracı ile evine bırakıldı.
#Tekirdağ
#Trafik Polisi
#Engelliler Haftası
7 yıl önce