|

"'Hayır' kampanyasına MHP aleyhtarlığı üzerinden çalışıyorlar'

Referandum sürecinde 'evet' kampanyasına destek veren MHP'ye gelen eleştirilere yanıt veren MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, "Son günlerin dikkati çeken sosyal olaylarının başında, referandumu öncesinde 'hayır' kampanyasının kozasını MHP aleyhtarlığı üzerinden örmeye çalışanların tutumu geliyor" dedi.

Yeni Şafak
13:43 - 23/02/2017 Perşembe
Güncelleme: 13:49 - 23/02/2017 Perşembe
AA
HP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın
HP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, "MHP'nin neden anayasa değişikliği sürecinin önünü açtığının ileride daha iyi anlaşılacağına, birçok meselede olduğu gibi bu konuda da MHP'nin haklılığının kabul ve teslim edileceğine şüphemiz yoktur. Nitekim bazı vicdan, feraset ve aklıselim sahibi bilim adamlarıyla yazarlardan bu hakikate işaret eden yorumlar gelmeye başlamıştır." değerlendirmesinde bulundu.



Yalçın, yaptığı yazılı açıklamada anayasa değişikliği halk oylaması sürecinde siyasi ve sosyal hayatta çeşitli olayların meydana geldiğini belirterek, "Son günlerin dikkati çeken sosyal olaylarının başında, anayasa değişikliği referandumu öncesinde 'hayır' kampanyasının kozasını MHP aleyhtarlığı üzerinden örmeye çalışanlarla bunların mukallitliğine soyunmuş değişkenlerin tutumu gelmektedir." ifadesini kullandı.



MHP aleyhtarlarının, "Kozasını kendi dokularına uygun olarak ören sabit yapılarla bunları taklit ederek kozasından kopan değişkenler" olmak üzere iki farklı güruha ayrıldığını vurgulayan Yalçın, sabit MHP aleyhtarlarının niyetinin değişmediğini, bu kişilerin bugün bir kısmının MHP muhibbi, ülkücü sevdalısı ve Türk milliyetçiliği yanlısı gibi görünmelerinin siyaset icabı olduğunu ve bunları samimi bulmadıklarını anlattı.



  1. Yalçın, "Bu güruha mensup olan yazar, çizer ve aydın takımı, geçmişte MHP'nin ve Türk milliyetçiliğinin en büyük düşmanı olmuşlar, camiamız ve mensuplarımız aleyhinde yazmadık yalan, söylemedik iftira bırakmamışlardır. Bunların tapon mallarını satacakları bitpazarları artık kapanmıştır. Gayretlerinin sebebi, bu mallarını satabilecekleri yeni pazarlar ve müşteriler bulmaktır. Hedeflerinde, kendi illetlerini bulaştırdıkları ve MHP'den kopmasına yol açtıkları değişkenler güruhu, bir başka deyişle müzmin muhalefet vardır." değerlendirmesinde bulundu.

Her iki grubun ortak yanının anayasa değişikliği aleyhtarlığı şeklinde göründüğüne işaret eden Yalçın, "Asıl ortak tarafları, Sayın Devlet Bahçeli ve MHP düşmanlığıdır. Bu düşmanlık ve husumetin nedeniyse Sayın Devlet Bahçeli ve MHP'nin, anayasa değişikliğinin mimarı, güncel politikanın dominant aktörü ve amili olması, inisiyatifin ana muhalefet partisinin elinden kayıp gitmesidir." görüşüne yer verdi.



"Ucu yanık mektuplar yazan köşe yazarları"

"Müzmin muhalefet, bir başkalaşım hastalığıdır ve bulaşıcıdır" ifadesini kullanan Yalçın, açıklamasında şunları kaydetti:



"CHP'yi müzmin muhalefet hastalığının kollarına iten akıl hocaları da aynı öngörüsüz, basiretsiz ve çapsız yazar çizerlerle eski marksistlerin kalıntısı olan sözde aydın takımıdır. Bu takım, sari olan hastalıklarını, kendilerini MHP'li ve ülkücü olarak tanımlayan mahdut bir güruha da bulaştırmış, başkalaşım geçirerek, asıllarını yitirmelerine yol açmıştır. Kendilerini MHP'li gibi lanse eden ama siyasi kozasından çoktan çıkmış olan müzmin muhalefetin değişim istemesinin sebebi, sözünü ettiğimiz bulaşıcı hastalığa yakalanmış olmalarıdır. Müzmin muhalefetin, yakalandığı hastalığın mikrobunu nereden kaptığını anlamak hiç de zor değildir. Bunun için, geçmişte MHP düşmanı olmalarına rağmen bugün Türk milliyetçilerine ucu yanık mektuplar yazan köşe yazarları, yorumcular ve aydın taslaklarının yazı ve değerlendirmelerine bakılması yeterlidir."



  1. Muhalefetin sosyal medyadaki destekçilerinin de ''hayır'' kampanyalarında bu yazarları referans gösterdiklerini ve yazılarını paylaştıklarını belirten Yalçın, "Değişimci müzminler, ülkücü fıtratın değişmezliğine inat, kozalarını beğenmeyip siyasi metamorfoz geçirenlerdir." ifadesini kullandı.

"Başka siyasi birlikteliklere yelken açacaklar"

Müzmin muhalefeti bekleyen akıbeti görmek için MHP'nin tarihine bakmanın yeterli olacağını vurgulayan Yalçın, şöyle devam etti:


"Vaktiyle camiamızdan alayıvala ile ayrılırken kendilerini ülkücü olarak tanımlamakta, merhum başbuğumuz Alparslan Türkeş de dahil geride bıraktıklarını da bozulmuş ve değişmiş olarak göstermekte beis görmeyenler, zamanla ülkücü sıfatını terk etmekte de beis görmemişlerdir. Zamanla kendilerini başka ad ve sıfatlarla tarif etmeye başlamışlardır. Böylece asıl tereddi ve istihalenin bu güruhta yaşandığı ortaya çıkmıştır. Son müzminler de zaman içinde başka siyasi birlikteliklere yelken açacak, farklı isimlerle kendilerini izah ve tarif etmeye başlayacaklardır."



"MHP'nin haklılığının kabul edileceğine şüphemiz yok"

Yalçın, bir kısım medyanın MHP aleyhindeki kampanyalarının sonuç vermeyeceğini belirterek, "MHP'nin neden anayasa değişikliği sürecinin önünü açtığının ileride daha iyi anlaşılacağına, birçok meselede olduğu gibi bu konuda da MHP'nin haklılığının kabul ve teslim edileceğine şüphemiz yoktur. Nitekim bazı vicdan, feraset ve aklıselim sahibi bilim adamlarıyla yazarlardan bu hakikate işaret eden yorumlar gelmeye başlamıştır." değerlendirmesinde bulundu.



Yalçın, özellikle bazı kesimlerin, "Hayır demezseniz Cumhuriyet elden gider. Bahçeli yazık ediyor güzelim ülkeye" gibi karamsar ifadelerle kafa karışıklığı ve ümitsizliğe zemin hazırladıklarını, ancak başarılı olamayacaklarını vurguladı.









#MHP
#Semih Yalçın
#Referandum
7 yıl önce