|

Hayırseverin oğluna tuzak

FETÖ, milyonlarca lira bağış veren hayırsever Ülkü Ulusoy’un manevi oğluna “kendilerine mesafeli davrandığı” için sahte ihbarla soruşturma tuzağı kurdu.

Yeni Şafak ve
04:00 - 30/11/2015 Pazartesi
Güncelleme: 00:34 - 30/11/2015 Pazartesi
Yeni Şafak
Ülkü Ulusoy
Ülkü Ulusoy

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) en önemli finans kaynağı olan himmeti vermekten vazgeçen kişilerin hedef tahtasına konduğu ortaya çıktı. Paralel yapıya burs, okul, yurt ve hastahane yapımı gibi konularla ilgili olarak milyonlarca lira bağış yapan hayırsever Ülkü Ulusoy'un manevi oğlu A.B. de paralel yapının kumpaslarından nasibini aldı. Paralel yapı, örgütün gerçek yüzünü gören ve bağış yapmak istemeyen A.B. hakkında sahte ihbarla soruşturma açılmasına neden oldu. FETÖ'nün A.B.'ye kurduğu kumpas, hayırsever Ülkü Ulusoy'un Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü bir soruşturma kapsamında verdiği ifadeyle ortaya çıktı.



OKUL VE YURT BAĞIŞLADI

İddiaya göre 1994 yılında paralel yapı ile tanışan Ülkü Ulusoy'dan ilk olarak 1999 yılında burs adı altında bin 500 dolar alındı. İhtiyaç sahibi öğrencilerin eğitimi için düzenli olarak bağış yapmaya devam eden Ulusoy'dan, 2002-2005 yılları arasında 740 bin TL bağış alındı. Ancak alınan burs paralarıyla ilgili makbuz verilmedi. Himmet toplantılarına da katılan Ulusoy, okul, yurt, hastane için de bağış yaptı.



MİLYONLARCA LİRA BAĞIŞ

Ayrıca Ülkü Ulusoy ve yakınlarının isimlerinin verildiği, iki okul, 3 yurt ve bir kliniğin tapuları da paralel yapıya verildi. Ulusoy'dan buna rağmen bu okul ve yurtlar için yaklaşık 3 milyon TL, bir hastahane için de 2 milyon TL bağış alındı. Ulusoy, yardımları yaparken, manevi oğlu A. B. ise bu durumdan rahatsız oldu. A.B. kendisine 'cemaat' diyen ve asıl amaçlarının hizmet etmek olmadığını düşündüğü şahıslara karşı bir duruş sergiledi.



SORUŞTURMA KUMPASI

Ülkü Ulusoy'un bu durumdan etkilenerek bağışların önünün kesileceğini düşünen FETÖ'nün elemanları hemen harekete geçti. Ülkü Ulusoy'un “A.B.'yi bırak sen bizim yanımıza gel. Bizim yurdun üstünde sana ev verelim” diyen FETÖ elemanlarının teklifini reddetmesi üzerine ise kumpas senaryosu hazırlandı. Emniyetteki elemanlarını kullanan örgüt, Ülkü Ulusoy'un Gölbaşı'nda bulunan arsasının satışı için hile yaptığı iddiasıyla A.B. hakkında sahte ihbar yaparak soruşturma açılmasını sağladı.



PARALEL PLAN TUTMADI

Ulusoy, söz konusu soruşturma kapsamında, ifade için Organize Suçlar Şubesi'ne çağırıldı. İki komiser soruşturmanın dışında A.B. hakkında çeşitli iddialarda bulundu. Ulusoy'un manevi oğluna sahip çıkması üzerine ise örgütün kurduğu kumpas planı tutmadı. Ulusoy, soruşturma kapsamında verdiği ifadesinde söz konusu yardımlara ilişkin, “Fetullah Gülen Terör Örgütü diye bilinen bu yapının mensupları benim yapmış olduğum hayır paralarını kendi mensup oldukları yapının güçlenmesi için kullanmışlar. Bunların bu şekilde devletin bekası için tehlikeli olduklarını o dönemde bilseydim yapacağım yardımlara bu kişileri katmazdım” ifadelerini kullandı.







#paralel
#terör
#finans
8 yıl önce
default-profile-img