|

Hayranım için takım elbise giydim

Bir hayranının mezuniyet törenine katılarak ona kavalyelik yapan Haluk Levent'e takipçilerinden gelen isteklerin ardı arkası kesilmiyor. Son yıllarda hep tişört kullandığını ve mezuniyet töreni için takım elbise giydiğini belirten Levent, "Beni düğününe ve özel günlerine çağıran çok sayıda takipçim var. Vaktim el verse kimsenin isteğini kırmam" diyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 11/06/2017 Pazar
Güncelleme: 09:11 - 11/06/2017 Pazar
Yeni Şafak
Hayranım için takım elbise giydim
Hayranım için takım elbise giydim

Twitter'daki takipçileriyle sürekli iletişimde olan ve geçtiğimiz günlerde Ziynet Karakaş adlı hayranının mezuniyet törenine katılarak ona kavalyelik yapan rock müziği sanatçısı Haluk Levent'e isteklerin ardı arkası kesilmiyor. Hayranının mesaj yağmuruna dayanamayarak soluğu mezuniyet töreninde alan Levent, bu hareketinin bu kadar gündem olmasına da bir hayli şaşırmış. "Vaktim el verse kimsenin isteğini kırmam" diyen Levent, takipçileriyle birlikte geçtiğimiz aylarda Ahbap adında bir de sanal parti kurdu. Sosyal medyadan örgütlenerek Türkiye'nin dört bir yanındaki gönüllülere ulaşan Ahbap hareketi, şimdilerde dernekleşerek yardıma muhtaç kimselerin imdadına koşuyor. Dernek üyeleri bir yandan kan bağışı kampanyaları yürütüyor bir yandan da yoksul ailelere erzak yardımında bulunarak kitap kampanyaları başlatıyor. Biz de Levent ile hem mezuniyet törenini hem de Ahbap hareketini konuştuk.

Hayranınız mezuniyet törenine katılmaya nasıl karar verdiniz?

Kızımız Twitter'dan sürekli "Haluk abi kavalyem olur musun?" şeklinde mesajlar atıyordu. O kadar çok yazdı ki üzüldüm ve bir anda söz verdim. Ne var yani beni dinliyor, beni seviyor, 10 dakika yarım saat uğrasam ne çıkar bundan diye düşündüm.


TÜRKİYE'DE OLAY OLDU
Nasıl geçti peki tören?

Gayet keyifli geçti. Kızımızın arkadaşlarıyla tanıştım, hep birlikte fotoğraflar çektirdik. Törende gömlek giymeliydim. Son dönemlerde tişört giydiğim için kullanacağım cekete uygun gömleğim yoktu. Tören için özellikle gidip gömlek aldım. Hatta kızımız o gömleği istedi. "Madem benim için aldın, bana verir misin?" dedi. Ertesi gün gömleği de gönderdim. Bu hareketimin bu kadar ses getireceğini düşünmemiştim ama Türkiye’de olay oldu.

Sevenlerinizden benzer istekler geliyor mu?

Tabii. İstekler devam ediyor. "Abi düğünüme gel, abi şuraya gel!" diye. Tabi zamanımız olsaydı herkese gidebilirdim ama şu an için bu kadarını yapabiliyorum.

Siz sosyal medyada takipçileriyle çok sıkı diyaloğu olan bir sanatçısınız. Hatta geçtiğimiz aylarda Anadolu Halk ve Barış Platformu (Ahbap) kurdunuz. Nasıl ortaya çıktı bu hareket?

Twitter’da sohbetler yaparken gençlerin yurt sorunu, yemek sorunu, vize sorunu, kendi içlerindeki problemler hakkında sohbetler ederken “Abi parti kur oy verelim” şeklinde esprili muhabbetler döndü. Biz de önce sanal parti kurduk. Adını da Anadolu Halk ve Barış Partisi koyduk. Ahbap hareketi böyle ortaya çıktı.

SİYASİ KİMLİĞİMİZ YOK
Hareketin adını ‘Ahbap’ koymanızın özel bir nedeni var mı?

Ahbap; arkadaş, dost anlamına geldiği için bunu uygun gördük. Bir de Anadolu Halk Barış Partisi’ne yatkınlık sebebiyle böyle bir ismi uygun gördük.

Bir sloganınız var mı?

Bir sloganımız yok aslında ama 'Ahbap olun ahbapla kalın' diyoruz.

İlham aldığınız benzer çalışmalar oldu mu?

İlham aldığımız çalışmalar olmadı. Biz kendi aramızda bir şeyler yapmak istedik ama politik ve siyasi kimliğimiz olmasın istedik. Çünkü bu kimlik bizi yorardı. Bizim amacımız aynı bayrak altında yaşayan halkın birbirinden uzaklaşmasını engellemekti. Ahbap üyeleri arasında Ak Partiye oy vermiş üyeden HDP’ye oy vermiş üyeye kadar çok geniş bir yelpaze var.


Ne gibi amaçlarınız var peki? İleriye dönük bir hedefiniz var mı?

Bizim amacımız, gençlerin birbiriyle ilişki kurması ve bu ülke için neler yapabileceklerini tartışmaları. Fakat şunu belirtmeliyim ki biz siyasi bir oluşum değiliz. Mesela cebinde akbil olan bir genci Aksaray ilçe başkanı yapabiliyoruz ve o genç ben Aksaray ilçe başkanıyım diyor ve sorumluluk alıyor. Biz gençlere böyle sorumluluklar veriyoruz.

KAN BAĞIŞI
SEFERBERLİĞİ
BAŞLATTIK
İlk olarak kemik iliği donörü bulmak için çalışmalar yapmaya başladınız. Şu an neler yapıyorsunuz?

Evet...İlk hedefimiz Türkiye’de kemik iliği donörlerinin bulunması anlamında çalışmalar yapmaktı. Çünkü Türkiye’nin en büyük eksikliklerinden biri bu. Aslında sadece Türkiye'nin değil, dünyada da bu konu ne yazık ki büyük bir sorun. Hepimiz gidip kan testimizi yaptırıyoruz ve bu kan testiyle ileride hasta olan bir insana yaşam kaynağı olabiliyoruz. Aslında en başarılı olduğumuz konu bu. Türkiye’nin her tarafından kampanyaya destek geldi. Her şehirde insanlar kemik iliği donöru olmak için sıraya girdi. Bursa’da donör bekleyen hasta kızımız Ela için çok önemli bir veri bankası oluşturduk.


Kan bağışına en büyük destek hangi şehirlerden geldi?

En fazla Samsun'da yapıldı testler. Samsun'u Antalya, İstanbul, Kayseri ve Gaziantep izledi. Ben de "En fazla kan testi yaptıran şehri tatile götüreceğim" dedim. Tabii onları kandırmış oldum. Tatil yerine onları Srebrenitsa’ya götüreceğim.

SPONSORLAR
BULUYORUZ
Bu durum karşısında nasıl tepki gösterdiler?

Gayet olumlu tepkiler aldık. “Abi hani tatile götürecektin?” demediler. Seve seve kabul ettiler.

Çünkü orada Müslüman soykırımı yapılmış geçmişte. Her yıl 11 Temmuz'da anma törenleri düzenleniyor. Biz de 6-7 Temmuz'da Mars Mira yürüyüşüne katılacağız.

Ahbap üyeleri, kemik iliği donörü bulmanın dışında şimdilerde yardıma muhtaç kimselere erzak yardımları da yapıyor. Kaç kişiye ulaşabildiniz bu zamana kadar?

Evet... Zaten Ahbap hareketi sadece kemik iliği donörü bulmak için başlamadı. Yardıma muhtaç kimselere erzak yardımları her ilin üyeleri tarafından yapılıyor. Örneğin üyelerimiz acil kana ihtiyacı olan insanları tespit ediyor ve onlara ulaşıyor. Geçtiğimiz günlerde evleri yanan 3 ailenin evini onarmak için sponsorlar bulduk. Diyarbakır’da da annesi vefat etmiş, elektrik ve suları kesilmiş öksüz 7 kardeşi sahiplendik. Türkiye’nin her tarafında ameliyat olmayı bekleyen ve küçük paralarla hayatı kurtulacak insanlara sponsorlar bulduk. Ahbap, bir buçuk ay içerisinde belki de en az 100 kişiye derman oldu.


Yeni albüm her an çıkabilir
Peki çevrenizden ve özellikle de sanat camiası Ahbap'ı nasıl karşıladı?

Sanat camiasından herhangi bir tepki gelmedi henüz. Biz zaten ne iyi ne de kötü bir tepki beklemiyoruz. Bizim sanat camiamız zaten Ahbap üyeleri. Bu dünyada sanat camiası sadece magazini besler. Tabi magazin de olmak zorunda çünkü halk magazini de seviyor. Biz magazine karşı değiliz ama bu da bizim dünyamız. Herkesin saygı duymasını istiyoruz.

Tüm bu çalışmaların içerisinde müziğe zaman ayırabiliyor musunuz?

Evet... Yeni albüm çalışmam devam ediyor. 12 şarkıdan oluşan albümüm her an çıkabilir.

#Haluk Levent
#Mezuniyet
7 yıl önce
default-profile-img