|

Hazırız

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, beraberinde kuvvet komutanlarıyla birlikte sınır bölgesine çıkarma yaptı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 12/11/2016 Cumartesi
Güncelleme: 23:11 - 11/11/2016 Cuma
Yeni Şafak

Kara Kuvvetleri Komutanı Salih Zeki Çolak, Hava Kuvvetleri Komutanı Abidin Ünal, Deniz Kuvvetleri Komutanı Veysel Kösele ve 2. Ordu Komutanı İsmail Metin Temel'le Şırnak ve Silopi'deki birliklerde denetlemede bulunan Akar, sınır güvenliği ve terörle mücadeleye ilişkin faaliyetleri yerinde inceledi. Bölgede terör örgütlerine yönelik yürütülen operasyonlarda ele geçirilen mühimmat da Akar ve ekibine sunuldu. Yapılan çalışmalardan memnuniyetini ifade eden Akar, başarılı personeli kutlayarak ödüllendirdi. Video konferans sistemiyle çevre birliklerdeki askerlere seslenen Akar, yurtiçi ve yurtdışındaki operasyonların hiçbir masuma zarar vermeksizin son terörist etkisiz hale getirilene kadar süreceğini kaydetti. Silopi, TSK'nın Irak'taki Musul, Duhok, Sincar ve Tel Afer bölgelerine yönelik muhtemel bir harekâtı için kritik öneme sahip. Buradaki sınır birliklerine haftalardır Çankırı'dan tank ve zırhlı araçlar sevk ediliyor.







Bab'a 8 km


Türk Silahlı Kuvvetlerinin desteğiyle sürdürülen Fırat Kalkanı Harekâtı'nda, Suriye'nin Türkiye sınırındaki Azez-Cerablus ilçeleri arasında terör unsurlarından arındırılmış bölge güneydoğu yönünde genişlemeye devam ediyor. Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) savaşçıları, son 3 günde Halep ilinin kuzeydoğusundaki Bab ilçesinin 8 kilometre yakınına ulaştı.







Mare-Münbiç ilçeleri hattında bulunan Şadır, Şuveyhe, Terhin, Musibin ve Zemkiye köylerini de muhalifler kontrolüne aldı. Böylece, 1600 kilometrekarelik alanı teröristlerden arındıran harekatın derinliği Türkiye sınırından güneye doğru 27 kilometreye ulaştı. Harekâtın 80. gününde DAEŞ'e ait 52, PKK/PYD'ye ait 13 hedef vurulurken, Rai bölgesinde DAEŞ ile ÖSO arasındaki çatışmalarda ise 8 muhalif şehit oldu, 7 muhalif de yaralandı.


#Hulusi Akar
#Salih Zeki Çolak
7 yıl önce