|

"HDP de MHP de barajın altında görünüyor"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, Türkiye'de iki partili siyasi hayata doğru gidildiğini söyleyerek, "Bugünkü duruma göre HDP de MHP de barajın altında görünüyor. Türkiye'de çok partili hayat olacak ama 2 güçlü parti olacak. Birisi AK Parti, diğeri CHP'dir" dedi.

Yeni Şafak
15:30 - 14/02/2016 Pazar
Güncelleme: 14:06 - 14/02/2016 Pazar
AA

AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Fisun Kumbaracı'nın başkanlığa seçilişinin 1. yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen programa katılan Özdağ, kadın kollarının özverili çalışmalar gerçekleştirdiğini, bu çalışmalarından dolayı da kendilerini tebrik ettiğini ifade etti.



Bir konuşmasında Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün'e yönelik eleştirilerde bulunduğunu, bu eleştirinin ise Manisalılara yapılmış gibi lanse edildiğini belirten Özdağ, "Ben Manisalılara bir şey demiyorum. Büyükşehir Belediye başkanı Cengiz Ergün'e laf söylüyorum. Manisalılar benim başımın tacıdır. Gençlik yıllarımda acılarıma annelik yapan ve beni 3 defa parlamentoya gönderen şehirdir" dedi.



Özdağ, son dönemde yapılan anketlerde Manisa'nın 17 ilçesinde AK Parti'nin birinci çıktığına işaret ederek, şunları söyledi:



"Selçuk Özdağ, Manisa'da doğmadı ama Manisa'da doydu. Önemli olan Manisa'ya hizmet etmektir. 'Yaptığınız hizmetler nerede' diyorlar. Ben onlara hizmetlerimizi anlatırsam, 14 katrilyonluk hizmetleri anlatırsam eğer akılları tavana vurur. Onların hayalleri de almaz bunu. Onlar Sabuncubeli Tüneli'ni, Çandarlı Kuzey Ege Limanı'nı, 17 ilçenin 15'inde hastane var bilirler mi? Bütün yatırımlarımızı tek tek sayarım. Onlar hayatlarında iktidar yüzü görmemişler. Bir defa iktidar yüzü görmüşler. Onu da Devlet Bahçeli sayesinde ellerine yüzlerine bulaştırmışlar. 3 buçuk yıl iktidarda kalmışlar. Biz ise 14 yıldır iktidardayız. 2019'a kadar da iktidardayız."



"350-360 milletvekili ile geleceğiz"


Özdağ, 2019'da yapılacak genel seçimler için şimdiden hazır olunmasını isteyerek, seçimlerde 317 milletvekilinden çok daha fazlasıyla geleceklerini iddia etti.



Özdağ, şunları kaydetti:



"350 ile 360 ile geleceğiz. Şuan Türkiye'de iki partili hayata doğru gidiliyor. Bugünkü duruma göre HDP de MHP de barajın altında görünüyor. Türkiye'de çok partili hayat olacak ama iki güçlü parti olacak. Birisi AK Parti, milliyetçi, muhafazakar, demokrat bir parti. Milliyetçi demek milletinden yana olmak demektir. Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve Ahmet Davutoğlu en büyük milliyetçidir. Diğeri de sosyal demokrat olduğunu söyleyen CHP'dir. Ne kadar sosyal demokrat olduğunu da zaman içerisinde göreceğiz. Artık o Kürtçülük, Marksist, Leninist yapıdan kurtulabilecekler mi bilmiyorum. Ne kadar Atatürk'ün partisi olacaklar bunu da zaman içinde göreceğiz."



Özdağ, daha sonra Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen 1. Hamsi Şenlikleri Festivali'ne katıldı.

#AK Parti
#CHP
#Selçuk Özdağ
8 yıl önce