|

HDP fiyaskosu

KCK’nın talimatıyla İstanbul’da 2 günlük ayaklanma için tüm birimleri harekete geçiren HDP, Halkevleri, DHKP-C ve ESP’ye halktan destek gelmedi. 39 ilçede örgütlenen terör grupları ile HDP teşkilatlarının eylem çağrısına 520 kişi katıldı. HDP, Bağcılar’da ise sadece 30 kişiyi toplayabildi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 10/02/2016 Çarşamba
Güncelleme: 22:57 - 9/02/2016 Salı
Yeni Şafak

Doğu ve Güneydoğu'da terör örgütü PKK'ya yönelik püskürtme operasyonlarının yoğun olarak sürdüğü ve Cizre'de örgütün temizlendiği bilgileri KCK'yı harekete geçirdi. İstanbul'daki yapılanmalarına özel talimat veren KCK'nın binlerce kişiyle 2 günlük ayaklanma istediği belirtildi. Hücre evlerini ayağa kaldıran PKK'ya, terör örgütünün uzantısı olan HDP teşkilatları, terör örgütü DHKP-C, Halkevleri ve ESP'nin destek verdiği öğrenildi. 'Barış bloğu' adı altında 39 ilçede verilen starta 2 günde sadece 520 kişi katıldı. Halktan hiçbir destek göremeyen sözde barış bloğunun ayaklanma girişimi sonuçsuz kaldı.



KORSAN YÜRÜYÜŞLERDE 60 GÖZALTI


Terör örgütü PKK'nın sözde 'barış bloğu' adı altında İstanbul'dan start verdiğini ayaklanma girişimine güvenlik güçleri nefes aldırmadı. 39 ilçede planlanan korsan gösterilere geniş güvenlik önlemleri alındı. İstanbul polisi tarafından İlk gün yapılan müdahalelerde Bağcılar, Sultangazi, Zeytinburnu, Ümraniye, Başakşehir, Arnavutköy ve Fatih'te 31 kişi, ikinci müdahalede ise Ataşehir, Beyoğlu, Esenyurt, Kadıköy, Kâğıthane, Sancaktepe, Sarıyer, Şişli ve Tuzla'da 29 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan 60 kişinin terör örgütü propagandası yapmaktan işlem göreceği ifade edildi.



#Doğu ve Güneydoğu
#kck
8 yıl önce