|

HDP iş başında!

Nusaybin'de sokağa çıkma yasağının devam ettiği Koruköy’de teröristler güvenlik güçlerine ateş açtı. Çıkan çatışmada 2 PKK’lı öldürüldü. Teröristlerin yakalanması için geniş çaplı operasyonun başlatıldığı bölgede HDP’li vekiller oturma eylemi düzenledi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 21/02/2017 Salı
Güncelleme: 04:50 - 21/02/2017 Salı
Yeni Şafak
HDP iş başında!
HDP iş başında!

Mardin'in Nusaybin İlçesi'ne bağlı Koruköy'ünde terör örgütü PKK'ya yönelik sürdürülen operasyonlar sırasında çıkan çatışmada, 1 terörist ölü olarak ele geçirildi, 1 güvenlik görevlisi yaralandı. Nusaybin İlçesi'ne bağlı Koruköy'ünde 11 Şubat'tan bu yana başlatılan sokağa çıkma yasağı ile PKK'ya yönelik polis ve jandarma ekiplerinin ortak düzenlediği operasyonlar sürüyor.



İKİ TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ


Güvenlik güçlerinin bölgede arazi arama, tarama faaliyetleri sırasında, teröristler ile güvenlik güçleri arasında bugün öğlen saatlerinde çatışma çıktı. Çıkan çatışmada açılan ilk ateşle birlikte 1 güvenlik görevlisi yaralandı. Yaralı güvenlik görevlisi çatışma alanına gelen helikopterle Nusaybin Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Devam eden çatışmada ise 2 PKK'lı da ölü olarak ele geçirilirdi.



İMDADA HDP YETİŞTİ!


HDP milletvekilleri Erol Dora, Ayşe Acar Başaran, Demokratik Toplum Kongresi Eş Başkanı Leyla Güven'in de aralarında bulunduğu grup bölgeye geldi. Çatışmaların sürdüğü bölgeye girmek isteyen vekillere polis izin vermedi. HDP'liler bunun üzerine oturma eylemi düzenledi. Bölgede teröristlerin köşeye sıkışması üzerine HDP ve bazı sivil toplum kuruluşlarınca sosyal paylaşım sitelerinden “katliam varmış algısı” oluşturulmaya çalışılıyor. Komandoların düzenlediği PKK operasyonunda örgütün üst düzey iki yönetici öldürülmüştü.


#HDP
#Nusaybin
#Mardin
7 yıl önce