|

HDP’den ev ev eylem çağrısı

IŞİD terörünü bahane ederek 50 kişinin ölümüyle sonuçlanan Kobani olaylarının fitilini ateşleyen HDP, yine sokakları karıştırma peşinde. PKK'ya yönelik operasyonlardan rahatsız olan HDP'liler, ev ev dolaşarak broşür dağıttı, vatandaşlara “sokağa çıkın” çağrısı yaptı. Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı skandal çağrıyla ilgili soruşturma başlattı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 31/07/2015 Cuma
Güncelleme: 22:15 - 30/07/2015 Perşembe
Yeni Şafak

Türkiye'yi şiddet sarmalına sokmak isteyen terör örgütlerine karşı yurtiçinde ve yurtdışında başlatılan topyekün mücadele tüm hızıyla sürerken, Kobani olaylarının fitilini ateşleyen HDP, sokakları karıştırmak istiyor. Ev ev dolaşan HDP'liler, halka “sokağa çıkın” çağrısı yaptı. Terör örgütü IŞİD'in Kobani kuşatmasını bahane eden HDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş'ın halkı sokağa döken çağrısının ardından 50 kişinin ölümüyle sonuçlanan Kobani olaylarının bir benzeri yeniden horlatılmaya çalışılıyor. Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) ve HDP tarafından hazırlanan broşürde, 'Gezivari' eylem çağrısı yapılırken, “Alanlara çıkın” ifadesi dikkat çekti.



BROŞÜRDE SKANDAL İFADELER


“Değerli yurtsever halkımıza” başlıklı broşürde şu skandal ifadeler yer aldı: “Bildiğiniz gibi 24 Temmuz'dan bu yana AK Parti Hükümeti ve devleti, Kürt halkına ve gerilla alanlarına dönük topyekün bir savaş konsepti geliştirmiştir. Siyasi soykırım operasyonlarında askeri operasyonlara kadar yeni bir sürece girilmiştir. Yeni ölümlerin ve tutuklamaların olmaması için tüm halkımızı demokratik eylemlerini en üst düzeyde ortaya koymaya çağırıyoruz. Bu temelde saat 20.30'da tencere, tava, ışık söndürme, ses çıkarma, alanlara çıkma vb. demokratik eylemsellikleri bugünden sonra süresiz başlatıyoruz.”



İKİNCİ KOBANİ HAZIRLIĞI


Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, vatandaşlarının evlerine bırakılan notlarla ilgili yapılan ihbar üzerine harekete geçti. Başsavcılık, vatandaşı eyleme çağıran notla ilgili soruşturma başlattı.Terör örigütü PKK'ya yönelik operasyonları hedef alan HDP'nin bu çağrısı ikinci 6-8 Ekim olaylarına hazırlık olarak değerlendirildi. HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın açıklamalarının ardından 6-8 Ekim olaylarının fitili ateşlenmiş ve ülke geneline yayılan eylemler sonucu 50 kişi hayatını kaybetmişti. Demirtaş ayrıca, Suruç'taki bombalı saldırının ardından “Artık halkımız kendi güvenliğini almak durumunda.Tüm il ve ilçe teşkilatlarımız kendi güvenlik tedbirlerini almalıdırlar” şeklinde skandal bir açıklama yapmıştı.


#kobani olayları
#hdp
#sokağa çıkın çağrısı
9 yıl önce