|

HDP'li başkana 'PKK' gözaltısı

Adıyaman'da HDP’li Kömür Belde Belediye Başkanı Hüseyin Yük, PKK terör örgütüne yardım ve yataklık suçlamasıyla gözaltına alındı. Gözaltına alınan başkanın İçişleri Bakanlığı tarafından görevinden uzaklaştırıldı. Dün askerlerimiz Adıyaman'ın bu beldesinde şehit olmuştu.

Yeni Şafak
11:26 - 17/08/2018 Cuma
Güncelleme: 13:14 - 17/08/2018 Cuma
Yeni Şafak
Adıyaman'da HDP’li Kömür Belde Belediye Başkanı Hüseyin Yük, PKK'ya yardım ve yataklıktan gözaltına alındı.
Adıyaman'da HDP’li Kömür Belde Belediye Başkanı Hüseyin Yük, PKK'ya yardım ve yataklıktan gözaltına alındı.

Adıyaman’da HDP’li Kömür Belde Belediye Başkanı Hüseyin Yuka, terör örgütüne yardım ve yataklık suçlamasıyla gözaltına alındı. Gözaltına alınan başkanın, İçişleri Bakanlığı tarafından görevden de alındığı öğrenildi.

Adıyaman merkez ilçeye bağlı Kömür Belediye Başkanı Hüseyin Yuka, görevinden uzaklaştırıldı.

  • Yuka hakkında 14 Ağustos ve 16 Ağustos tarihlerinde meydana gelen terör olaylarıyla ilgisi olduğu şüphesiyle Adıyaman Cumhuriyet Başsavcılığınca soruşturma başlatılmıştı.

Anayasanın 127’nci maddesinin dördüncü fıkrası ile 5393 sayılı Belediye Kanununun 47’nci maddesi gereğince Kömür Belediye Başkanı Hüseyin Yuka İçişleri Bakanlığınca görevinden uzaklaştırıldı.


Önceki gün Kömür Beldesine bağlı Kaşköy’de mermer ocağının yakılması ve devamında 4 askerin şehit olduğu terör olayının ardından güvenlik güçleri operasyonlarını sürdürüyor.

Daha önce 12 adrese baskın yaparak 8 kişiyi göz altına alan güvenlik güçleri bir operasyon daha gerçekleştirdi.

Başkan da gözaltına alındı

  • Jandarma ekipleri, yaşanan terör olaylarıyla ilgili yardım ve yataklık yaptığı gerekçesiyle HDP’li Kömür Belde Belediye Başkanı Hüseyin Yuka ve 3 kişiyi gözaltına aldı. Gözaltına alınan diğer 3 kişinin de terör örgütüyle bağlantılı kişiler olduğu öne sürüldü.

Gözaltına alınan Belediye Başkanı sağlık kontrolünün ardından sorgulanmak üzere Jandarma Komutanlığına götürüldü.


#HDP
#PKK
#Gözaltı
6 yıl önce
default-profile-img