|

HDP'li Doğan Erdoğan ile görüşmesini anlattı

CHP'den ayrılarak HDP'ye geçen ve Gaziantep milletvekili olan Celal Doğan'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde görüştü. Görüşmeye ilişkin Doğan, 'koalisyon ve çözüm süreci' de dahil olmak üzere her konuyu konuştuklarını vurguladı, ancak ayrıntı vermedi.

Yeni Şafak
14:47 - 4/07/2015 Cumartesi
Güncelleme: 16:15 - 4/07/2015 Cumartesi
Diğer

HDP içinden kritik isimler kimi "sürpriz" görüşmeler yapıyor. 15 yıl boyunca Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanlığı koltuğunda oturan son seçimler öncesi CHP'den ayrılarak HDP'ye geçen ve Gaziantep milletvekili olan Celal Doğan kısa bir süre önce Beştepe'de süpriz bir görüşme gerçekleştirdi. Celal Doğan kısa bir süre önce Beştepe'de Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüştü.

BBC Türkçe'nin sorularını yanıtlayan Doğan, 'koalisyon ve çözüm süreci' de dahil olmak üzere her konuyu konuştuklarını vurguladı, ancak ayrıntı vermedi. Doğan, Cumhurbaşkanı ile yapılan görüşmenin "parti adına bir görüşme olmadığının" altını çizdi. Bir AK Parti-HDP koalisyonu seçeneği gündemde mi? sorusuna "Bunlar konuşulsa bile söyleme şansım yok, ayıp olur. Çünkü o konuda yetkili değilim" yanıtını verdi. Doğan, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yaptığı görüşmenin parti yönetiminin bilgisi dahilinde olmadığını, "kendi şahsi görüşüyle gittiğini" söylüyor. Bu nedenle parti yönetiminde bir eleştiri ya da görüş iletilip iletilmediği sorusuna ise, "Hayır yani ben biriyle görüşeceksem parti niye rahatsız olsun?" cevabını verdi.Olası bir koalisyon tartışmasında Cumhurbaşkanının aktif rol üstlendiğini hatırlattığımızda Doğan "Olabilir. Cumhurbaşkanı ile görüşmek Türkiye'de ambargolu mu? Koalisyon olsun olmasın, devletin başındaki önemli bir aktördür" değerlendirmesini yaptı.

#CHP
#Gaziantep milletvekili olan Celal Doğan
#Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan
9 yıl önce