|

HDP'li vekiller PKK kampına gidiyor

HDP'li vekillerden oluşan heyet, yarın sabah Kandil bölgesinde bulunan PKK kampı Zergele'yi ziyaret edecek.

Yeni Şafak
18:07 - 3/08/2015 Pazartesi
Güncelleme: 01:08 - 4/08/2015 Salı
DHA

Türk jetlerinin hava operasyonları düzenlediği Kandil bölgesinde yer alan PKK'nın Zergele kampında 'sivillerin öldüğü' iddia edilmiş ve kısa süre sonra bu iddialar yalanlanmıştı.



Yarın sabah bu kampa gidecek olan HDP heyetinde ise milletvekilleri Osman Baydemir, Kadri Yıldırım, Hüda Kaya ile HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Nazmi Gür ve MYK üyesi Hatice Altınışık'ın yer alacağı belirtildi.



TSK "köy değil kamp" demişti


Türk Silahlı Kuvvetleri'nin PKK'ya yönelik hava harekatında sivil yerleşim yerlerini vurulduğu iddialarına yalanlama gelmişti.



Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Irak Kuzeyindeki ve yurt içindeki bölücü terör örgütü mensubu teröristlere ait hedefler, çok titiz ve detaylı bir çalışma sonucunda, görüntülü verilere dayalı olarak teyit edilmiş şekilde, ehil personel tarafından belirlenmektedir. Basında yer alan iddia yeniden değerlendirilmiş, vurulan hedefin bir köy olmayıp bölücü terör örgütü mensubu teröristlerin barınma alanı olduğu, bombanın tesir alanı içinde ve yakınında sivil yerleşim alanı bulunmadığı belirlenmiştir” denilmişti.



Bu arada PKK'ya yakın medyanın, köylerin vurulduğu ile ilgili yayınladığı fotoğrafların da yalan olduğu ortaya çıktı. PKK medyası, IŞİD'in Irak ve Suriye'de yaptığı katliam fotoğrafları kullandı.






#hdp
#zergele
#pkk kampı
9 yıl önce