|

HDP'li Zeydan'ın açıklamasına sert tepki

Diyarbakır'da DAEŞ bahanesiyle düzenlenen izinsiz gösterilerde yaşamını yitirenlerin yakınları, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Hakkari Milletvekili Abdullah Zeydan'ın terör örgütü PKK ile ilgili açıklamasına tepki gösterdi. HDP'lilerin terörist saldırıları kınamadığını ifade eden Gökgöz "Bunların gülü kurşundur. Eğer kurşun değilse o gençler niye toprağın altındalar. Bu gençlerin hesabını kim verecek" dedi.

Yeni Şafak
15:23 - 28/07/2015 Salı
Güncelleme: 12:33 - 28/07/2015 Salı
AA

Hasan Gökgöz'ün babası Mehmet Gökgöz, yaptığı açıklamada, terör örgütü PKK mensuplarının oğlunu katlettiklerini anımsattı.



Teröristlerin yaptıkları saldırılar nedeniyle çok sayıda kişinin yaşamını yitirdiğini ve yaralandığını vurgulayan Gökgöz, "Eğer gül buysa biz bunu kabul etmiyoruz. İlk önce gelsin benim oğlumun evini güllük gülistana çevirsin" dedi.



"Bunların gülü kurşundur"


Gökgöz, HDP'lilerin terörist saldırıları kınamadığını ifade ederek, şöyle konuştu:



"Bunların gülü kurşundur. Eğer kurşun değilse o gençler niye toprağın altındalar. Bu gençlerin hesabını kim verecek. Ceylanpınar'da yatağında infaz ettin, 'trafik kazası var' diye polisi çağırdın infaz ettin. Ambulansı kaçırıyorsun oysa ambulans seni de beni de taşıyor. Vatani görevini yapan askere pusu kurup, bombaladın. Allah'tan korkmuyor musunuz? Öldürmekle kimseyi bitiremezsiniz. Bitecek olan varsa, o da sensin. Çünkü senin tutunacak dalın yok."



Gökgöz, seçimden önce HDP'nin, barajı aşmaması durumunda bölgede şiddet olaylarının çıkacağına ilişkin tehditte bulunduklarını, halkın da bu korkuyla oy verdiğini dile getirerek, şöyle devam etti:



"Allah polislerin, askerlerin, çocukların hakkını bırakmasın. 'Barajı aşmazsak savaş açarız.' dediniz, o şekilde kazandınız. 6 milyon insan size oy verdi. Sana oy veren Türklerin çocuklarını, askeri ve polisi niye öldürüyorsun? Bize 'Kürt haini' dediniz, öldürdünüz."



"Güllük gülistanlık yapacağız" dedikleri bölgede tüm belediyelerin ve milletvekillerinin çoğunluğunun HDP'de olduğunu olduğunu ifade eden Gökgöz, bölgede vatandaşların aksine zorbalık gördüğünü bildirdi.



"Biz onlara inanmıyoruz"


Gökgöz, terör örgütü mensupları ile şehirdeki uzantılarının saldırıları ve eylemleri nedeniyle esnafın iş yerini kapatmak durumunda kaldığını belirterek, şöyle devam etti:



"Dükkanları yakıp yıkıyorlar, milleti tehdit ediyorlar. Biz onlara inanmıyoruz. Şehrin halini görün hiçbir hizmet yok. Seçim zamanında sokakta çöpçü bile yoktu. Belediye çalışanları yürüyüşe gidiyor, mitinge katılıyorlardı. Bazılarına (Neredesiniz sokaklar berbat bir halde) dedim. 'Ne yapalım mecburen yürüyüşe, mitinglere gidiyoruz, gitmezsek bizi işten atarlar.' yanıtını verdiler. Biz PKK'dan tehdit, zorbalık ve kaostan başka bir şey görmedik bizi kandırmasınlar."



"Zulmü hoşgören bu anlayışı kınıyorum"


Turan Yavaş 'ın kardeşi Kenan Yavaş ise PKK'nın kuruluşundan bu yana özellikle Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde yaşayan Kürt vatandaşlara baskı ve şiddet uygulayarak, her türlü zulmü yaptığını söyledi.



Yavaş, "6-8 Ekim olaylarında canlarına kıydığınız ve mallarını yağmaladığınız Kürtlere kurşun ve gözyaşı yerine birer gül takdim etseydiniz o zaman sizin bu iddianız belki yerini bulurdu. Bu halkın canına malına kast edenlerin barış getireceğine inanacak kadar zavallı, kör ve zulmü hoşgören bu anlayışı kınıyorum. PKK kuruluşundan bu yana özellikle Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde yaşayan Kürt vatandaşlara baskı ve şiddet uygulayarak her türlü zulmü reva görmüştür."



6-8 Ekim olaylarında Kürtlerin vahşice katledildiğini belirten Yavaş, şunları kaydetti:



"Birilerinin sokağa çıkma çağrısı yapmasıyla birlikte hiçbir suçu olmayan ve amaçları sadece fakir halka kurban eti götürmek olan birçok kişi vahşice katledildi. Bunlardan biri de kardeşimdi. Madem PKK'nın hedefi Türkiye'yi gül bahçesine çevirmekse o zaman neden bize bu acı ve gözyaşı reva görüldü. PKK'nın aynı şekilde Türkiye'nin birçok yerinde haince saldırı ve katliamlarını sürdürmesinin sebebi nedir?"



#Hasan Gökgöz
#Hakkari Milletvekili Abdullah Zeydan
#Abdullah Zeydan
#HDP
#DAEŞ
9 yıl önce